Salı, Mayıs 7, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun Haber"Baş Savcının koruması açığa alınmalı"

“Baş Savcının koruması açığa alınmalı”

İskenderun Adliyesinde İskenderun Cumhuriyet Baş Savcısının korumasının kendisine saldırıp darp ettiğini söyleyen Av.Bülent Akbay  adı gecen koruma hakkında soruşturma başlatılmasını ve görevden el çektirilmesi için Hatay Emniyet Müdürlüğüne baş vurdu

Av Akbayın Baş vurusu şöyle

 

 

 

T.C. İÇ İŞLERİ BAKANLIĞI

HATAY İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

İSKENDERUN İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NE

 

 

ŞİKAYETÇİ                           : BÜLENT AKBAY –

VEKİLİ                                  : Av. BURCU DİKEN – Av. DENİZ GÜLŞEN AKBAY               DAĞTEKİN

Numune Mah. 189. Sok.  NO : 14  Kat: 1 D:1 İskenderun / Hatay

ŞİKAYET OLUNAN            : T.C. İskenderun Adliyesi Cumhuriyet Başsavcısı  Muhammet Emin ÜNALAN’ın koruması olarak görev yapan Emniyet Mensubu Polis Memuru

(ilgili şikayet olunan kimliğinin tespiti talep olunur)

 

AÇIKLAMALAR  :

 

Müvekkilimiz Bülent AKBAY, Hatay Barosunun 651 sicil numarasına kayıtlı olarak 28 yıldır  bilfiil avukat mesleği ile iştigal eden bir kamu görevlisidir.

 

Müvekkilimiz 30.11.2023 tarihinde saat 08.35 sıralarında İskenderun Adliyesinin yanındaki tek yönlü  ve -Adliye Taksi Durağının- önünden geçen yoldan ana yola bağlanmak  için aracı ile hareket halindeyken ters istikametten hızlı bir biçimde giren bir araçla kafa kafaya çarpışmaktan ani fren yaparak kurtulabilmiştir. Ani frenle çarpışmaktan son anda kurtulan müvekkilimiz araca doğru, ters yönden neden girdiklerini sorması üzerine daha sonra İskenderun Cumhuriyet Başsavcısının şoförü ve koruması olduğunu öğrendiği şahıslar  müvekkilimize hitaben “sanane lan, bas git” şeklinde sözler sarf etmiştir.

 

Müvekkilimizin ” ne biçim  konuşuyorsunuz ” şeklindeki tepkisi üzerine ise İskenderun Cumhuriyet Başsavcısının koruması olan Sayın Emniyet  Müdürlüğünüz mensubu polis,   yan taraftan inerek aracı içerisindeki müvekkilimizin iki elini tutup yüzüne YUMRUK ATMAYA başlamıştır. Olay bu şekilde cereyan etmekte iken İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin ÜNALAN makam aracından inerek polis olan koruması ve makam şoförüne hiçbir sözlü ya da fiziksel  müdahalede bulunmadan  müvekkilimizin darp edilmesini izlemiştir.

 

Başsavcının  koruması olan polis memuru ve makam şoförü, Müvekkilimizi yere devirmekle kalmamış, müvekkilimiz yerdeyken yüzü şişlik ve kan içinde kalmış, pantolonu parçalanarak  yırtılmış  olmasına rağmen  müvekkilimizi darp etmeye devam etmiştir.

 

Adliyenin otoparkında görevli polis memurları ile taksi şoförlerinin müvekkilimizin avukat olduğunu söyleyerek olaya müdahale etmelerinin ardından müvekkilimizin avukat olduğunu öğrenmenin telaşı ile Başsavcıyla birlikte koruma olan polis memuru   adeta kaçarcasına adliye binasının içine girmiştir.

 

Çevredekilerin yardımı ile ayağa kaldırılan müvekkil, Başsavcı ile görüşmek üzere  Adliyenin 5. Katında yer alan makam odasına çıkmış, Başsavcı sekreterine görüşme talebini bildirmiş, ancak o esnada Başsavcının makam odasının tarafından bir anda çıkan polis memuru koruma ve beraberindeki makam  şoför müvekkilimize hakaretler savurup, tartaklayıp darp ederek müvekkilimizi 5. kattan  uzaklaştırmıştır.

 

Vuku bulan olay  üzerine müvekkilimiz adına İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı’na derhal İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin ÜNALAN’ın güvenliği olarak tahsis edilmiş ve kimlik bilgileri henüz tarafımızca bilinmeyen polis memuru koruması ile makam şoförü hakkında Hatay Barosu İskenderun İlçe Temsilciliğinde görevli Baro Yönetim Kurulu üyesi avukatlar ve Hatay Barosu Başkan Yardımcısının da katılımıyla suç duyurusunda  bulunulmuştur.

 

İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığının müracaat savcılığında görevli savcı tarafından  dilekçemiz teslim alınmış olup, 2023/20294 soruşturma sayılı dosyaya kaydı yapılmıştır. Müracaat savcısından olay mahallini gösterir MOBESE ve Adliye İçi Güvenlik kameralarının  kayıtlarının derhal muhafaza altına alınması talep edilmiş olup, savcı tarafından gereğinin yapılacağı söylenerek, müvekkilimiz darp raporu aldırılmak üzere talimat ile  ilgili hekime sevk edilmiştir.

 

Görüleceği üzere Sayın Emniyet Müdürlüğünüzün mensubu olan ve İskenderun Adliyesi Cumhuriyet Başsavcısı  Muhammet Emin ÜNALAN’ın koruması olarak görev yapan polis memuru başta 2559 sayılı Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu olmak üzere suçu ve suçluyu önlemek olan başlıca vazfiesini, bağlı olduğu kural ve görevleri hiçe sayarak kamu görevlisi sıfatına haiz avukat müvekkillimizi dakikalarca ciddi şekilde darp etmiştir.

 

Vuku bulan işbu olay neticesinde bahsi geçen polisin SUÇU ÖNLEYECEK BİR  KOLLUK GÖREVLİSİ DEĞİL, SUÇ İŞLEMEKTEN ÇEKİNMEYEN BİR ZANLI olarak  görevde kalmaması gerektiği,  görevde kalmaya devam ettiği her anda sakıncalı olaylar yaratmaya devam edeceği işbu vahim olayla da açıkça ortaya çıkmıştır.

 

 

DELİLLER                       : İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı 2023/20294 soruşturma sayılı dosyası, tanıklar, kamera kayıtları, darp raporu  ve ikamesi talep edildiğinde sağlanabilecek diğer deliller

 

NETİCE VE TALEP : Açıklanan ve Sayın Müdürlüğünüzce  resen gözetilecek hususlar doğrultusunda;

– İskenderun Adliyesi Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapan Muhammet Emin ÜNALAN’ın koruması olarak görev yapan polis memuru hakkında  disiplin soruşturması başlatılmasına,

– 2559 sayılı Kanun başta olmak üzere ilgili mevzuat  kapsamında işbu polis memurunun  el çektirilmek suretiyle görevinden  alınmasına,

– Sayın Müdürlüğünüzce  nazara alınacak diğer incelemeler , yaptırımlar ve tedbirler (görevden uzaklaştırma başta olmak üzere) hakkında gereğinin yapılmasına karar verilmesini saygılarımızla arz ve talep ederiz. 30.11.2023

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER