Pazartesi, Mayıs 20, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberBaşarıılı Bir Şahutoğlu Klasiği Daha

Başarıılı Bir Şahutoğlu Klasiği Daha

Fevzi Özgün adlı hasta Özel Palmiye Hastanesi’nde şiddetli karın ağrısı ve şişkinliği rahatsızlığıyla başvurdu, hayatını kabusa çeviren şikayeti tümor vakası olarak önüne çıktı.


Fevzi Ongun ile ilgili süreci değerlendiren Başhekimi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Yılmaz Şahutoğlu, muhtelif hastanelerde tedavi süreci geçiren ve şiddetli karın ağrısı ile şişkinlik şikâyetiyle Palmiye Hastanesi’ne başvuran çok kısa sürede yaptıkları değerlendirme sonucunda ideos (Bağırsak takanıklığı) teşhisini koyduklarını belirterek “Rektoskopisini gerçekleştirdik. Bağırsak tıkanıklığının (ileus)’in bağırsak tümörüne bağlı geliştiğinin teşihsini koyduk ve hemen ameliyata aldık” dedi.

Çünkü karında çok şişkinlik, bağırsakta tıkanıklık, bu tıkanıklık ve şişkinliğin hem kalp hem de akciğer üzerinde, çok baskısı-etkisi olduğunu gözlemlediklerini vurgulayan Başhekim Şahutoğlu “Kısa hazırlık aşamasından sonra hastamızı ameliyata aldık. Makatın çıkışına yakın, altıncı-yedinci santimde bağırsağı yüzde yüz oranda tıkayan bir tümörün varlığını tespit ettik. Bu yönde bir ameliyat gerçekleştirdik. Bağırsaktan elli santimlik bölümünü aldık ve kalın bağırsak normalin üç-dört katı büyüklüğünde bir genişlemeye maruz kaldı. Bu süreci rahatlatma adına kalın bağırsağı karının yan duvarına bağladık. İlgili kısmı kestik aldık ve hastamızı bu süre zarfında medikal tedaviyi başlattık. Bir haftalık takip ve tedavi sürecinde gayet iyi bir sonuç elde ettik. Bağırsaklar eski haline geldi. Enfeksiyonla mücadelemizde ciddi bir mesafe kat ettik. Akciğer ve kalbe yönelik tedaviler netice vermeye başladı. Kolostrum torbası iyi çalışıyor. Ağızdan beslemeye başladık. Bugün-yarın hastamızı taburcu etme aşamasına getirdik” şeklinde konuştu.

Hastanın çok ciddi bir operasyon geçirdiğinin altını çizen Başhekim Şahutoğlu “Ama hastamız da hasta yakınlarımız da bu sürece uyumlu performans sergilediler. Elbette ki bu tip vakalar sadece hekim- hemşirelerin sağlık personelinin gayretleriyle değil, hasta ve refakatçıların uyumu tedavinin başarısında çok etkendir. Ben hem ekip arkadaşlarıma, hastama ve yakınlarına bu ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER