Perşembe, Mayıs 2, 2024
No menu items!
Ana SayfaEkonomiBaşkan Eryılmaz “Bu Memleketin Menfaatlerini Korumak İçin Çalışıyoruz”

Başkan Eryılmaz “Bu Memleketin Menfaatlerini Korumak İçin Çalışıyoruz”

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısı öncesinde gündeme dair görüşlerini açıkladı  yıkım işemleri tartışmalara neden olan Deniz – Çevlik arasında yapılan proje hakkında bilgi verdi.

Başkan Eryılmaz yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi:

“BU ALANLARIN ÖZEL MÜLKİYETLE ALAKASI YOK”

Sahil bandında yani Deniz – Çevlik arasındaki rekreasyon alanı ilan ettiğimiz, imar planımızda da park alanı olarak tahsis edilmiş bu alaların hiçbirinin bir özel mülkiyetle alakası yoktur.

Şöyle bir algı oluşturulmak istendi. Sanki orda vatandaşın mülkiyeti var, biz özel mülkiyete müdahale ediyor, özel mülkiyete tecavüz ediyor, vatandaşı mağdur ediyor gibi bir algı oluşturulmak istendi. Belediye resmi bir kurumdur ve dolayısıyla bizim kanunun dışına çıkma gibi bir lüksümüz yok.

Biz belediye olarak halkımıza hizmet etmek, vatandaşlarımızın hakkını ve hukukunu korumak, bu memleketin menfaatlerini, çıkarlarını korumak için çalışıyoruz. Bizim vatandaşlarımızı mağdur etme gibi bir niyetimizin olması asla mümkün olmadığı gibi bizim hukukun, kanunun dışına çıkma gibi bir lüksümüz de yok.

“EĞER SİYASİ BEDEL ÖDENECEKSE BİZ O BEDELİ ÖDEMEYE HAZIRIZ”

Kanuna gelecek olursak, bu bahsettiğimiz alanların tamamı kıyı kenar çizgisinin ilk 50 metresinde yer alan ve mülkiyeti hazineye ve belediyeye terk edilmiş olan alanlardır. Bu bahsettiğimiz alanda vatandaşın bir milim özel mülkiyeti yoktur. Vatandaş zamanında gelmiş orda derme çatma bir yapı oluşturmuş, bir iki odalık inşaat koymuş ama yaptığı bu yapılar da kendi özel mülkiyetinde değil, kamunun hazinenin yani bu ilçede yaşayan 125 bin insanın ortak malı olan hazinenin içinde yada yine aynı şekilde 125 bin insanın ortak malı olan belediyeye terk edilmiş alanlarda yapılmıştır. Bugüne kadar bir şey yapılmadı, orası kullanıldı, göz yumuldu sıkıntı yok ama şimdi bir proje hazırlandı ve bu projeyi Samandağ’ın hizmetine sunacağız. Bundan herkes yararlanacak.  Bu dönüşümü gerçekleştirmek zorundayız. Eğer Samandağ’da bu dönüşümü gerçekleştirmek için bir siyasi bedel ödenecekse biz o bedeli ödemeye hazırız.

“VATANDAŞLARIMIZI KORUMAK BİZİM GÖREVİMİZ”

Kıyı kenar çizgisinin ilk 50 metresinde yer alan bu alanlarla ilgili kanun açık, 775 sayılı gecekondu kanununun 18. Maddesini okuyorum. “Belediye sınırları içinde veya dışında, belediyelere, Hazineye, özel idarelere, katma bütçeli dairelere ait arazi ve arsalarda veya Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan yerlerde yapılacak, daimi veya geçici bütün izinsiz yapılar, inşa sırasında olsun veya iskan edilmiş bulunsun, hiçbir karar alınmasına lüzum kalmaksızın, belediye veya Devlet zabıtası tarafından derhal yıktırılır.” Bu kanunu ben koymamışım ve bu kanun şu an yürürlükte olan bir kanun. Eğer birileri kanunu uygulamayın diyorsa da kusura bakmasın.

Vatandaş mağdur edilmiş diyorlar. Bizi seçen vatandaşımızı mağdur etmek bizim görevimiz değil. Kusura bakmasınlar biz herkesten önce vatandaşımızı koruma gibi bir anlayışla hareket ediyoruz bu da bizim görevimiz.

Neden haber verilmedi diyorlar.  Dosya burada. Bu dosyada bizim belediyenin resmi görevlileri ilk 50 metre sınırı içerisinde yer alan vatandaşlarımızın tamamına tebligat gönderilmiş çoğu almaktan imtina etmiş. Şimdi soruyoruz, bana bir şey gelmedi diyor. Tebligatı almazsan sana bir şey gelmez ki. Resmi bir belediye çalışanı getiriyor almıyorsun. Bu belediyede çalışanların tamamı resmi görevlidir, çünkü resmi bir kurumda çalışmaktadırlar. Burada dört tane görevli arkadaşımızın imzası var.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER