Cuma, Nisan 26, 2024
No menu items!
Ana SayfaSamandağBaşkan Eryılmaz Genelgeyi Değerlendirdi

Başkan Eryılmaz Genelgeyi Değerlendirdi

Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz İçişleri Bakanlığının geçtiğimiz günlerde İl Valiliklerine gönderdiği genelgeyi değerlendirdi.

Tüm Türkiye’yi olduğu gibi ilimiz Hatay ve özellikle de Samandağ ilçesini ilgilendiren genelge de deniz de yaşanan boğulma olaylarına dikkat çekiliyor ve sahillerde ki çeken akıntı (RİP) üreten yerlerin tespiti istenmişti.

HRT de Demokrasi Bulvarı programında konuya ilişkin Gazetemiz Yazarı Ali Yolcu’nun sorularını yanıtlayan Refik Eryılmaz genelgenin mutlaka iyi niyetle hazırlanıp valiliklere gönderildiğini ancak Samandağ’da ki sorunun farklı olduğunu söyledi.

Samandağ’da denizin hiçbir denizde olmayacak kadar dalgalı olduğunu aktaran Refik Eryılmaz, “Samandağ coğrafi özellikleri nedeniyle deniz çok dalgalı ve genelge de yer aldığı gibi sadece rip akıntısının olduğu yerleri belirleyip önlem almakla olmaz. Kaldı ki RİP akıntısı rüzgârla birlikte sürekli yer değiştiriyor. Burada alınması gereken önlem yüzülecek alanları belirleyip dalga kıran sistemi oluşturmaktır. Başka hiçbir çaresi yoktur.” dedi.

Hatırlanacağı üzere İçişleri Bakanlığının tüm Valiliklere olduğu gibi Hatay Valiliğine de gönderdiği genelgenin bazı maddeleri şöyleydi; “Boğulma olaylarının yaşandığı deniz, göl, gölet, akarsu, su kanalı ve benzeri alanlarda ve kontrolsüz plajlarda suya girilmesinin can güvenliği açısından tehlike arz ettiğini belirten işaret ve ikaz levhaları konulacak ve bu alanlara yönelik ilave tedbirler planlanacak.. İnsan sağlığı ve can güvenliği açısından yüzmeye uygun olmayan alanlar konusunda vatandaşlar ve turistlerin bilgilendirilmesi amacıyla otobüs durakları, otogarlar, sahil şeritleri ve plaj gibi yerlere ilan panolarına uyarıcı afişler asılacak. Sahil kesiminde devriye/denetim faaliyeti icra eden kolluk/belediye personeline ilk yardım eğitimi verilecek. Suda boğulma olayları sonrasında uygulanacak ilk yardım kurallarını anlatan broşürler farkındalık oluşturmak üzere ilköğretim, ortaöğretim ve üniversite öğrencileri ile turizm tesisleri ve su sporları işletmelerine dağıtılacak. İlk yardım kabinleri veya odaları oluşturulacak ve gerekli personel ve malzeme desteği sağlanacak.” şeklinde genelge sunulmuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER