Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayBaşkan Ezer Davayı Kazandıklarını Duyurdu

Başkan Ezer Davayı Kazandıklarını Duyurdu

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası Genel Başkanı Deniz Ezer, örgütlenme özgürlüğünün önüne geçen toplu sözleşmeyle ilgili olarak açtıkları davayı kazandıklarını duyurdu.

Yürütme Kurulu adına basın açıklaması yapan Bakan eniz Ezer, Çalışma Bakanlığına açtıkları ve kazandıkları dava hakkında yaptığı bilgilendirmede;

“6. Dönem 2022-2023 Sözde Toplu İş  Sözleşmesi Ağustos 2021’de imzalanmış Sözde Toplu İş Sözleşme düzeni tam bir kurmaca ve aldatmaca içinde Kamu çalışanlarına dayatılmıştı.

Kamu çalışanları geçmiş dönemlerde toplu sözleşmelerden kayıplarla çıkmış, aldıkları ücretler daima enflasyon altında kalarak kamu çalışanları yoksulluğa mahkum edilmişti. Kamu çalışanları imzalanan Toplu İş Sözleşmesi ile birlikte maddi kayıpların yanında örgütlenme özgürlüğünü engelleyen, sendikal tekelleşmenin önünü açan düzenleme ile karşı karşıya kalmıştı. Tabi ki bu durum tartışmasız yandaş konfederasyonun ve masada oturan diğer konfederasyonların eseridir.  Memur-Sen, sendikaların örgütlenmesini engellemeyince çareyi “baraj sorununu” katmerli hale getirmekte görmüştü.

Kamu çalışanları, kamu emeklileri ve aileleri mutsuz ama Memur-Sen bu tablodan memnun olan tek yapı idi. Kamu çalışanlarının ekonomik, özlük, sosyal ve demokratik hakları ile ilgili ciddi sorunlar ve sıkıntılar yaşanmasına rağmen, yapılan görüşmelerin ağırlıklı olarak yüzdelik zam pazarlığına indirgenmesi, toplu sözleşme hakkının önemi ve kapsamının yeterince kıvranılmadığını bir kez daha göstermişti.

Bütün bu olumsuzluklara sebep olan Memur Sen, kamu çalışanlarının hiçbir talebini karşılanmadığını bildikleri için istifaları engellemek adına toplu sözleşme ikramiyesini sözde yükselterek % 1 barajını getirdiler.

Emekçilerin en temel anayasal hakkı olan sendikalı çalışma hakkının dahi amansızca engellemeye çalışan Memur Sen yandaşlıktan gelen siyasi gücü kullanarak  Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası anlaşma ve sözleşmelerdeki taahhütlerine aykırı, çağdaş normlardan uzak olan kamu çalışanlarının hiçbir talebini karşılanmadığını bildikleri için istifaları engellemek adına toplu sözleşme ikramiyesini sözde yükselterek % 1 barajını getirdiler.

YAŞASIN TÖB SEN,YAŞASIIN MÜCADELEMİZ

TÖB SEN olarak TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNDE(TİS)  örgütlenme özgürlüğünün önüne geçen bu söz konusu maddeler için Çalışma Bakanlığına hemen  dava açmıştık. Dava sürecine yandaş konfederasyon MEMUR SEN müdahil olmuştu. Bizler haklılığımıza inanarak davamızı açmıştık. Örgütlenme özgürlüğü önüne bilerek, kasıtlı olarak getirilen bu anti demokratik karara sessiz kalamazdık. Sonuçta davamızı açtık ve  kazandık. Başta bu süreçte sarsılmadan yanımızda duran üyelerimiz olmak üzere, dava sürecini yürüten ,emek harcayan Av. Ali Habip’e teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER