Pazar, Mayıs 12, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberBaşkan Gül'den 3 İşçisini İşten Çıkaran Envitec'e İsyan

Başkan Gül’den 3 İşçisini İşten Çıkaran Envitec’e İsyan

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüs salgını sürecinde Hatay’da çöp toplama, sokak temizliği ve ayrıştırma işlerini yapan Envitec firmasının 3 işçiyi haksız yere işten çıkarmasına tepki gösterdi.

Başkan Gül

Başkan Gül açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

Envitec Çirkin Yüzünü Bir Kez Daha Gösterdi

“İlimizde bir çok ilçenin çöp toplama, sokak temizliği ve ayrıştırma işlerini yapan ve standartların üzerinde fiyatlarla,birçok usulsüzlükleri ile vatandaşın diline düşmüş olan yabancı sermayenin sahibi olduğu ‘Envitec’ firması yine alçakça bir kararın altına imza attı.

Kaçak elektrik kullanan ve bu sebeple ceza alarak hırsızlığı tescilli olan ‘Envitec’ firması üç arkadaşımızı haklı bir gerekçeleri olmamasına rağmen, kapı önüne koydu.

Yasa tanımaz, usül bilmez, iftira ve komplo uzmanı Envitec yöneticileri bugün üç personelini işten çıkardı.

Kaçak elektrik kullanan ve bu sebeple ceza alarak hırsızlığı tescilli olan ‘Envitec’ firması, yeni bir haksızlık daha yaptı.

Geride bıraktığımız günlerde Cumhuriyet Savcılığı ‘Envitec’ firması hakkında soruşturma başlatmıştı. Bu soruşturma kapsamında şirketin çalışanlarının ifadesine başvurulmuş ve şirketin çavuşlarının ifadeleri alınmıştı.

Envitec 3 Kişiyi Haksız Yere İşten Çıkardı

Verdikleri ifadelerinde kamuoyununda şahit olduğu bir çok gerçek dışında suç teşkil edecek hiç bir ifadesi olmayan bu arkadaşlarımız bugün şirketin Lübnanlı patronu ve idarecilerinin keyfi kararı ile kapı önüne konulmuştur.

Koronavirüs ile mücadele süresince işçi çıkarmaların yasak olduğu bir dönemde, Cumhurbaşkanımızın bu süreçte kimse işinden çıkarılmayacaktır, yönündeki açıklamaları ve hükümetimizin kararları ortadayken bu rezil kararı verenleri lanetle kınıyorum.

Başkan Gül: Envitec Firmasının Hadsiz İdarecilerine Haddini Bildirecek Makamları Göreve Davet Ediyorum

Envitec firması yıllardır temizlemek ile sorumlu olduğu sokaklarımızı gerçek anlamda temizleyememiştir. Söz verdiği yatırımları gerçekleştirememiştir. Tonajları arttıracak bir çok hileyi yaparak trilyonlarca haksız kazanç elde etmiştir. Bununlada yetinmeyen şirket yetkilileri kendi işçilerine moving uygulayarak, tehditler ederek çalışanlarının psikolojisini bozmuş, komplolar üreterek tazminatsız işten atmalara başvurmuştur.

Envitec firmasının hadsiz idarecilerine haddini bildirecek makamları göreve davet ediyorum.

Yapılan haksız uygulamaya dur demek için tüm seçilmişlerin ve yetkili makamların bu adaletsizliğe izin vermeyeceğine inanıyorum.

Envitec’in İşten Çıkardığı 3 İşçinin Haklarını Savunacağız

Savcılık makamının talebi ile ifade veren ve yalnızca gerçekleri söyleyen 3 işçi kardeşimizin haklarını savunmak adına elimizden geleni yapacağız.

Aşağıdaki fotoğraflar Envitec firmasının hırsızlık vesikasıdır. Bu hırsızlıkları yapan bu şirket hesabını vermelidir.

Hiç bir haklı gerekçesi yok iken üç işçisini bir çırpıda ekmeğinden eden şirket sahibi ve idarecilerinede şunu söylemek istiyorum;

“Vicdansızlığı, ilahi adaletin tecellisinde bir suç olarak konumlandırmıyorsanız,
İflah olmaz bir şerefsiz, af edilmeye değmez bir pisliksinizdir”
Benden söylemesi.”

Etiketler: belenbelen haber, belen belediye başkanı ibrahim gül, envitec

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER