Çarşamba, Mayıs 22, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberBaşkan Kerimoğlu'ndan Talasemi Hastalarına Ziyaret

Başkan Kerimoğlu’ndan Talasemi Hastalarına Ziyaret

Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği Başkanı ve Talasemi Federasyonu Genel Başkanı Burhan Kerimoğlu, Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji servisinde yatan talasemi ve orak hücre anemi hastalarını ziyaret etti. Başkan Kerimoğlu, hastaların sağlık durumu hakkında bilgiler aldı.

Sorunlarını ve Sıkıntılarını Dinledi

Hastane ziyaretin de hasta ve hasta aileleriyle sohbet ederek onların yaşamış olduğu sorunları ve sıkıntıları dinleyerek konuyla ilgi bazı notlar alan Başkan Kerimoğlu yetkililerle görüşeceğinin altını çizdi.

Başkan Kerimoğlu’ndan Talasemi Hastalarına Ziyaret

Kerimoğlu, Hastalarımızın vücut dirençlerinin normal sağlıklı insanlara göre daha düşük olmasından dolayı özellikle hastalarımız kış aylarında daha sık rahatsızlana bilmektedirler. Bundan dolayı gün geçmiyor ki birçok hastamız hastanelerin acil servisleri, poliklinikler gibi yerlerde hekimler tarafından kontrolleri yapılarak gerek ayakta ve gerekse hastane servislerinde yatarak tedavi edilmektedirler. Özellikle bölgemizde 2 bin den fazla hastamız bulunmaktadır. Bununla beraber Suriyeli hastaları da eklersek bu sayısı 2 bin 500 civarını bulmaktadır. Kaldı ki sadece MKÜ Tıp Fakültesinde erişkin dalında sadece hematoloji alanında bir hekim hizmet vermektedir. Bizim hastalarımız için bu sayı oldukça yetersiz kalmaktadır. Çünkü bu alanda hizmet veren hekimimiz aynı zamanda üniversitede tıp fakültesi öğrencilerinin derslerine de girmekte ve onlara ayrıca eğitimcilik yapmaktadır. Hal böyle olunca ciddi anlamda hastalar önemli sorunlarla karşı karşıya kalmaktadırlar. Amacımız hekim sıkıntısının Sağlık Bakanlığı yetkililerince biran önce çözülmesidir. Hatay Devlet Hastanesi bünyesine en azından bir erişkin birde çocuk hematoloji uzmanı atamalarının en kısa sürede yapılması gerektiğidir.”

Hematoloji Alanında Yan Dal Uzmanlığı Yapanların Sayısı Yetersiz

“Bu konuda geçen günlerde ki Ankara ziyaretimde bu konuyu yetkililere ileterek hasta ve hasta ailelerinin mağduriyetlerini dile getirdim. Bu konuda biran önce çözüme gidilmesi gerektiğinin belirterek yaşanan sıkıntıları dile getirerek, şuan açılacak atama kurasında Hatay için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen yetkililer konun elzem olduğuna dikkat çekerek hematoloji alanında yan dal uzmanlığı yapan kişi sayısının da yeterli olmadığına değindiler.”

Kerimoğlu daha sonra hasta ve hasta ailelerine federasyon olarak hastalar için elde edilen yeni haklar ve kazanımlar hakkında bilgiler aktararak bu alanda ekip olarak çalışmalarının devam ettiğine değinerek, onların her zaman yanında bir derneklerinin ve federasyonlarının olduğunu söyleyerek sivil toplum kuruluşlarının önemine değinerek bu alanda onlara bilgiler aktararak onlarla vedalaştı ve tekrar acil şifalar diledi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER