Perşembe, Haziran 13, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelBAŞKAN KİMYECİ HRİSTİYAN VATANDAŞLARIN PASKALYA BAYRAMI PROGRAMINA KATILDI

BAŞKAN KİMYECİ HRİSTİYAN VATANDAŞLARIN PASKALYA BAYRAMI PROGRAMINA KATILDI

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Antakya Rum Ortodoks Cemaati’nin düzenlediği Paskalya Bayramı programına katıldı.

Paskalya Bayramı programına Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, Hatay Büyükşehir Başkanı Lütfü Savaş, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Hasan Kaya, Ortadoks Kilisesi Cemaat Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, Musevi Cemaati Başkanı Şaul Cenudioğlu, dini temsilciler, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan Başkan Kimyeci; “Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bu coğrafya da, farklı din ve mezheplerin mensupları birlik, beraberlik, hoşgörü ve kardeşlik duyguları içerisinde bir arada yaşamaktadır.

Tarih boyunca kader birliği yapmış olan üç semavi dinin temsilcileri, Bayramlarını daima saygı, sevgi ve kardeşlik hisleri içinde ortak bir coşkuyla kutlamışlardır. Bayramlar, bizleri ayrılmaz şekilde bir arada tutan ortak değerlerimizin en halisane şekilde idrak edildiği müstesna günlerdir.

Hristiyan âleminin en büyük bayramı olarak kabul edilen Paskalya; İsa Peygamber’in son yemeğini, ölümünü, insanlar için kendini feda edişini ve üç gün sonra dirilişini simgeleyen Hristiyan âlemi için kutsal bir bayramdır.

Kardeşlik, huzur ve barış ortamını yaşamak için herkesi Antakya’mıza, Hatay’ımıza davet ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Hristiyan hemşerilerimin Paskalya Bayramı’nı tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Programın sonunda günün anısına toplu hatıra fotoğrafı çekildi

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER