Salı, Mayıs 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelBAŞKAN KİMYECİDEN; BAŞKAN SAVAŞ’A “CAMBAZA BAK, CAMBAZA”

BAŞKAN KİMYECİDEN; BAŞKAN SAVAŞ’A “CAMBAZA BAK, CAMBAZA”


Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci TV A Televizyon Kanalı sunucusu Kurtuluş Kılınç’ın sorularını canlı yayında yanıtladı.
TV A Televizyonu Haber Müdürü Kurtuluş Kılınç’ın “Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın “Hükümet teşvik ve yatırımında Hatay yeterli desteği alamıyor” şeklindeki ifadesi ile ‘Hatay Halkı Hakkını İstiyor’ sloganıyla başlattığı kampanya hakkında görüşleriniz neler?” sorusuna önemli açıklamalar ve örneklemelerle yanıt veren Başkan Kimyeci şu görüşlere yer verdi;
“ Büyükşehir Belediye Başkanı’nın önce bir karar vermesi gerekiyor, kendisi siyasetçi mi? Milletvekili mi? İl başkanı mı? Yoksa belediye başkanı mı? Önce bu görev alanını belirlemesi lazım. Eğer siyasetçi ise çıksın milletvekili ya da il başkanı olsun, siyasi meseleler ile ilgili görev alsın. Eğer büyükşehir belediye başkanı ise büyükşehir yasasını baştan sona okusun ve gereklerini yapsın. “Hükümet tarafından destek almıyoruz” gibi söylemlerini önümüzdeki yerel seçimlere istinaden bir manevra, kendisinin hizmet konusunda bir takım başarısızlıklarını örtme konusunda bir söylem olarak kullandığını düşünüyorum. EXPO 2021 çerçevesinde Hatay’da bir faaliyet yapmayı planlıyor, bunun öncesinde de pek çok şartları ortaya koyuyor. EXPO konusunda yapılan tüm toplantılarda şehrin tüm altyapısının bittiğini, ulaşım probleminin tamamlandığı, kentsel dönüşümün problem olarak kalmadığı, gelen misafirlerin her yönüyle ağırlanabileceği yıldızlı otellerin, turistik tesislerin hat safhada olduğu bir Hatay’ı, yani 30 yılda yapılması ön görülen faaliyetleri 4 yıl içerisine sığıştırarak tamamlanmasını öngörüyor. Bunları yapabilmek için de hükümetimizden ekstra destek talep ediyor. Tüm bunları ortaya koymasıyla “Cambaza Bak, cambaza bak!” hikayesi içerisinde olduğunu düşünüyorum.
Bunların yaptığı, ‘Biz EXPO için hizmet üretmek istedik, hükümetimiz destek vermedi, beceremedik şeklinde bir bahane, bir kılıf. Çünkü Hatay Büyükşehir Belediyesi şu an iflasın eşiğinde. Milyonlarca lira borçları var. Şu anda müteahhitler dahi Hatay Büyükşehirden alacaklarını icra yoluyla almaya çalışıyorlar. Hal böyleyken bu dev projeleri yapma imkan ve kabiliyetine sahip değiller. Ancak sürekli gündem değiştirme konusunda, aylarca EXPO 2021 gündemi ile insanlarımızı oyalamakla meşgul.
Hizmetten ne kadar uzak bir yapıda olduğunu düşününce hemen siyasi bir manevra yaparak “Hatay hakkını arıyor”, “5. Teşvik bölgesine girmemiz hakkımızdır.” diyerek imza kampanyası başlatıyor. Halbuki hükümetimiz girişimcilerimize sonsuz destekler sunuyor.
Gerek hibe projeleri gerek yatırım ve personel destekleri, gerekse mimari inşa edip teslim etme konusunda destekler olsun. Yeter ki insanımız arzu etsin, projelendirsin ve ilgili makama sunsun, sonsuz destek alıyor.
Sonuç olarak biz Büyükşehir’den böyle yanlış yollarda gideceğine şehrimizin temel sorunlarını, altyapı, su sorunlarını çözüme kavuşturmak için hizmet üretmesini bekliyoruz. Kaldı ki kendileri AYKOME’yi bile doğru düzgün çalıştırmaktan aciz bir yapıda.
Koordinasyonsuzluk içerisinde kendi kurumlarında bile kimin ne zaman nerede kazı yapacağı belirsiz. Herkesin canı istediği zaman bir yerleri kazdığı anlayışla vatandaşlarımızı da mağdur ediyor. Kendileri programsız düzensiz çalıştıkları için biz de yapılan kazıların ardından işimizi düzenli yapamıyoruz.
HATSU geliyor içme suyu şebekesini döşüyor, abone bağlantısı yapılmadığı için yollar onarılmayı bekliyor, bizim de işimiz aksıyor.”
Antakya Belediyesi’nce bir hafta süresinde yürütülen hizmetlerden de canlı yayında bahseden Başkan Kimyeci’nin konuk olduğu programın tamamını www.antakyabelediye.tv internet adresinden yada AntakyaBld facebook, İsmail Kimyeci facebook sosyal medya hesaplarından dilediğiniz zaman izleyebilirsiniz.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER