Cumartesi, Mayıs 4, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelBAŞKAN NEHİR :”YEREL DİNAMİKLERE ,KÜLTÜRÜMÜZE,ANADİLİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ”

BAŞKAN NEHİR :”YEREL DİNAMİKLERE ,KÜLTÜRÜMÜZE,ANADİLİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ”

18 ARALIK DÜNYA ARAPÇA GÜNÜ SAMANDAĞ’DA KUTLANACAK
Birleşmiş Milletlerin 190. oturumunda kabul ettiği, Dünya Arapça Günü’nü Samandağ Belediyesi Yeni Çarşı salonunda düzenlenecek etkinlikle kutlanacak.

Tüm Öğrenci Velileri Derneği ve Samandağ Belediyesi işbirliğiyle” Dünya Arapça Günü” (el yawm el 3alami lil lığa l3arabiye),(world arabic language day) Etkinliğinin 17 Aralık Pazar Günü saat 19.30’da Yeni Çarşı salonunda gerçekleştirileceği bildirildi.
Finnen Nihat Çay’ın sunumuyla yapılacak olan etkinlikte “Meliha Aslan (Cdeyde),Edip Bozkurt (Mğayer-Mağaracık),Gülbahar Özdemir(Jdeydi-Deniz Mahallesi),Muhittin Küçük(Myedün-Meydan Mahallesi),Fakret Berrak(Qerteres),Muti Aslan (Sabuni),Mehmet Daut (Levşi),Cuma Sağlamtaş (Cilli),Atiye Hacıoğulları (Cdeydi)Gazi Güzey (Zizeni ),Yasin Tuncel(Dekimci) yer alacağı ifade edildi.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, dünyanın farklı bölgelerinde 500 milyonu aşkın insanın ana dili olan Arapça dilinin öneminin ortaya konması ve Arapça konuşma konusunda farkındalık oluşturulması açısından bu etkinlikleri desteklediklerini belirtti.
Başkan Nehir açıklamasında” UNESCO Yürütme Kurulunda, 08 Ekim 2012 tarihinde alınan karar gereği bütün dünyada ilan edilen 18 Aralık Dünya Arapça Gününü bu yılda Samandağ’da kutluyoruz. Arapça 25’e yakın devlette resmi dil olarak kullanılmaktadır. Arapça, çoğunluğu Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da yaşayan 450 milyon kişi tarafından konuşulmaktadır. Bunun yanında Arapça, Birleşmiş Milletlerin de altıncı dilidir. Yerel dinamiklere, kültürümüze, anadilimize sahip çıkmak, bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla Övder Samandağ Şubesi işbirliği ile gerçekleştireceğimiz Dünya Arapça günü etkinliğine tüm halkımızı davet ediyorum.”dedi.
Övder Samandağ Şubesi Başkanı Arkadaş Karataş :” 8 Aralık Dünya Arapça Gününü bu yılda Samandağ Belediyesi ile birlikte işbirliği yaparak 3.kez kutlamanın heyecanını yaşamaktayız. Tüm halkımızı ücretsiz olarak düzenleyeceğimiz etkinliğimize bekliyoruz. “dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER