Cuma, Nisan 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberBaşkan Parlar, “CHP İktidarında Üretim Desteklenecek”

Başkan Parlar, “CHP İktidarında Üretim Desteklenecek”

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, elektrik faturalarında artışa dikkat çekerek yaptığı açıklamasında, “Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında üretim desteklenecek. Vatandaşın omuzlarında vergi yükü hafifleyecek” dedi.

Türkiye, son yıllarda faturalarda yüksek vergilerle karşı karşıya. Özellikle elektrik faturalarında 2014 yılından 2021 yılına 2.2 kat artış oldu. Temsili olarak, 2014 yılında 200 kW’lik enerji tüketimi için 100 lira ödeyen vatandaş, 2021 yılında 200 kW’lik enerji tüketimi için 220 lira gibi bir ücret ödemek zorunda kalıyor. Konuyla ilgili CHP Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar yazılı bir açıklama yaparak, partisinin iktidarın bu gelişmeye nasıl çözüm bulacaklarını anlattı.

“Tüketim Had Safhada”

Devletin gelirinin büyük bir bölümünü vergilerin oluşturduğu hatırlatan Başkan Parlar, “Türkiye, son 20 yılda özelleştirmeler nedeniyle, kendi bünyesinde hizmet veren birçok fabrikayı kaybetti. Kalanlar ise ranta ve talana kurban ediliyor ne yazık ki. Bu durum devletin gelirinin düşmesine neden olurken, özelleştirmelerden gelen paralar ise 2010 senesine kadar tüketildi ve de bitti. Özellikle 2014’den bu yana, bu tükenmişlik giderek arttı. Bugün ise hükümet devletin tüm olanaklarını kendisi için kullanırken, tüketim had safhada. Tüketimi karşılamanın yolu olarak da vergiler arttırılıyor ve vatandaş daha fazla yük altında ezilmeye mahkum ediliyor” dedi.

 İlk Seçimlerden Sonra Sıkıntılar Son Bulacak”

Partisinin iktidarı sırasında yapılacakları sıralayan Başkan Parlar, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak sorunların farkındayız, vatandaşımızın yaşadığı sıkıntıların ve isteklerinin farkındayız. Bunu söylemek isterim ki Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında gaz, elektrik, telefon dağıtım şirketleri değil, vatandaş kollanacak. Devletin harcamaları en aza indirilerek giderler düşürülecek. 100 araçlık konvoylar ve iki adım öteye gitmek için kalkan özel jetler olmayacak Çiftçinin, sanayicinin, işçinin emeğine katkı sağlanacak.  Enerji kooperatifleriyle halk enerjide söz sahibi olacak. Enerji üretiminde de tüketiminde de önceliğimiz halkımız, esnafımız, çiftçimiz ve sanayicimiz olacak. Enerji verimliliğinde örnek uygulamalarla sanayicimize nefes aldıracağız. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında üretim desteklenecek. Vatandaşın omuzlarında vergi yükü hafifleyecek. Hepsini ilk seçimlerden sonra hayat bulacak. Bu nedenle tekrar etmekte fayda var. Kaybedecek 1 saniye bile kalmadı. Erken seçim Türkiye’nin aydınlığa giden yoludur” ifadelerini kullandı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER