Pazar, Haziran 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelBAŞKAN SAVAŞ BELGELERLE AÇIKLADI, BORULAR “YERLİ VE MİLLİ”

BAŞKAN SAVAŞ BELGELERLE AÇIKLADI, BORULAR “YERLİ VE MİLLİ”

HRT Akdeniz TV’de yayınlanan “Gündeme Dair” adlı programın canlı yayın konuğu olan Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, altyapının önemine dikkat çekerek, yurt dışından boru alımına yönelik iddialara belgelerle açıklık getirdi.

HATSU’nun hayata geçirdiği içmesuyu projelerinde kullandığı boruların yurt dışından alındığı iddiaları açıklığa kavuşturan Başkan Savaş, “altyapı ve içmesuyu hizmetlerimizde “yerli ve milli” malzeme kullanıyoruz. Borularını aldığımız Samsun Makine Sanayi, Endonezya ve Çin’de olacak değil” dedi.

“Boruya Değil, Gelecek İçin Yapılan Hizmetlere Baksınlar”

Boruların alındığı Samsun Makine Sanayi, Samsun ve Adana’da fabrikası olan bir Türk şirketi olduğuna vurgu yapan Başkan Savaş, yerli kullanılan malzemelerin yabancıymış gibi lanse edilmesine anlam vermediklerini ifade ederek, “basit insanlar çamur atar, akıllı insanlar organizasyon ve projeler yapar. Biz büyük organizasyonlar içerisinde yer alıyor ve dev projeler üreterek hayata geçiriyoruz. Boruya yok yere fazla takılmasınlar, gelecek için yaptığımız hizmetlerimize baksınlar” dedi.

Hatay’ın altyapısı, üstyapısı tamamlanmış ve kentleşme sorunlarını çözmüş bir şehir olarak geleceğe yürümesini istediklerini ve bu anlayışla çalışmalar yaptıklarına dikkat çeken Başkan Savaş, şov yapma derdinde olmadıklarını, medeniyetler standartları çerçevesinde halka hizmet etme derdinde olduklarına vurgu yaptı.

Sağlıksız Borular Bertaraf Ediliyor

Hatay genelinde yer altında bulunan boruların çoğunluğu asbestli ve deforme olmuş halde olduğunun altının çizen Başkan Savaş, sağlıksız içmesuyunun önüne geçmek, kayıp kaçak oranını en aza indirmek hedefiyle dev içmesuyu projelerini hayata geçirdiklerini ifade ederek, su kaynaklarını korumak, halkımıza sağlıklı su temin etme ve iletme noktasında önemli adımlar atıldığını kaydetti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER