Cumartesi, Nisan 27, 2024
No menu items!
Ana SayfaHassaBaşkan Savaş Hassa 'da

Başkan Savaş Hassa ‘da

 

Başkan Savaş, depremde ve deprem sonrası Hatay halkını kaderine terk edenlere, ötekileştirenlere Hatay’ı ve ülkeyi sevenler olarak 31 Mart’ta cevap vereceklerini söyledi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hassa ilçesine bağlı Aktepe, Arpalıuşağı, Söğüt, Dedemli, Çınarbaşı ve Buhara Mahallelerinde düzenlenen halk toplantılarında muhtarlar, çiftçiler ve vatandaşlarla bir araya geldi.

İlk olarak Hassa ilçesinde görev yapan 39 mahallenin muhtarı ile Aktepe Mahallesinde düzenlenen toplantıda bir araya gelen Savaş, uzun süredir birlikte çalıştığı muhtarlara karşı hep samimi olduğunu ve verdiği sözlerin büyük bir kısmını yerine getirmeye gayret ettiklerini dile getirdi.

“TÜM FELAKETLERE RAĞMEN HİZMETE DEVAM ETTİK”

Özellikle son dört yıldır Hatay’ın başına gelenlerin pişmiş tavuğun başına gelmediğini kaydeden HBB Başkanı Savaş, yangınlar, pandemi, deprem ve en sonunda tekrar meydana gelen yangınlarla çok zor bir 4 yıl geçirdiklerini, on iki yıldır da sığınmacı problemleriyle uğraştıklarının altını çizdi.

Savaş, tüm bu olumsuzluklara rağmen hangi köy, hangi mahalle olursa olsun kime kaç oy verdiğine bakmaksızın tüm mahallelerimize tüm vatandaşlarımıza eşit ve adil hizmet ettik. Allah rızası için hizmet ettiklerini, sadakat ve sevgiyle çalışarak büyük bir aile olduklarını kaydetti.

Yapılan bütün anketlerde açık ara önde olduğunu da sözlerine ekleyen Savaş, “Çok iyi gidiyoruz. Hatay’ın her noktasında en kötü ihtimalle rakiplerimizle başa başız. Birçok yerde ise açık ara farkla öndeyiz. Sonuç itibarıyla en yakın rakibimizle aramızda 9,5-10 puanlık bir fark var. Bu büyük bir rakam ve büyük ihtimal de böyle biter. Yani geçen dönem nasıl bittiyse, öyle biter.” dedi.

BİZ HALKIMIZA HEP GÜZEL, HEP SEVEREK BAKTIK

Savaş sözlerini şöyle sürdürdü: Biz halkımıza hiçbir zaman şaşı bakmadık, hep güzel, hep severek baktık. Biz hiçbir hemşerimizi ötekileştirmedik, ayrım yapmadan hizmet etmeye gayret gösterdik. Halkımıza hiçbir zaman siyasi yaklaşmadık. Görüyoruz ki bizim bu sevgimize samimiyetimize halkımız da aynı samimiyet ve sevgiyle karşılık vererek bize güveniyor. Şimdi, depremde ve deprem sonrası bizi kaderimize terk edenlere, bizi ötekileştirenlere mahzun ve garip kaldığımızı düşünenlere cevap verme vakti. Bizim Hatay’ı ve ülkeyi sevenler olarak birleşerek 31 Mart’ta cevap vermemiz lazım.

 

ÇİFTÇİMİZE DESTEK, TOPRAĞA NEFES, ÜRÜNE BEREKET OLUYORUZ

Çiftçilik ve hayvancılıkla yaşamını sürdüren köylülerimize yönelik hayata geçirdikleri Kırsal Kalkınma Projesi ile köylünün ve çiftçinin yüzünü güldürdüklerine vurgu yapan Başkan Savaş, çiftçinin, köylünün topraklarını terk etmemesi ve ekonomik olarak kalkınması adına proje kapsamında birçok destekte bulunduklarını hatırlattı.

HBB Başkanı Savaş, proje çerçevesinde ücretsiz fide ve tohum desteği, toprak analizi ve hiçbir kâr amacı gütmeden organomineral gübre desteğinde bulunduklarını söyledi.

Başkan Savaş ayrıca hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara yönelik de büyükbaş hayvanların tırnak bakımını ücretsiz gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekledi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş Aktepe, Arpalıuşağı, Dedemli, Gülpınar mahalleleri ile Hassa’yı birbirine bağlayın yolun yapım çalışmalarını yerinde inceledi.

4 mahalleyi birbirine ve Hassa’ya bağlayan 8 bin 500 metrelik yolun yapım çalışmalarına başladıklarını ve kısa süre içerisinde tamamlamayı hedeflediklerini kaydeden Başkan Savaş, bu yolun çok uzun yıllardır yapılmadığını ve bu bölgede yaşayan vatandaşların çok uzun yıllar boyunca mağdur edildiğini söyledi.

VATANDAŞLARDAN BAŞKAN SAVAŞ’A TEŞEKKÜR

Arpalıuşağı, Söğüt ve Dedemli mahallelerinin bulunduğu bölgenin bugüne kadar böyle bir hizmet görmediğini belirten mahalle halkı Başkan Savaş’a teşekkür etti. Başkan Savaş’la tam yol ileri sloganlarıyla desteklerini ilettiler.

Ziyaretleri kapsamında Akbez Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nda Mehmet Çirkin ve oda üyelerinin konuğu olan Savaş, esnafın sorunları ve çözüm önerileri konusunda fikir alışverişinde bulundu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER