Pazartesi, Mayıs 6, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayBaşkan Savaş: "HATSU İflas mı Etsin?"

Başkan Savaş: “HATSU İflas mı Etsin?”

Savaş, mecliste su fiyatını düşürenlerin, HATSU’nun iflasını istediklerini savundu.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, geçtiğimiz hafta HBB Meclisi’nde AKP ve MHP oylarıyla içme suyuna yapılan %20’lik indirimi değerlendirirken, suyun, maliyetinin çok altında satıldığını kaydetti ve “HATSU’yu iş yapamaz hale getirmek istiyorlar” dedi.
Başkan Savaş, su temininde önemli olan enerjide son 3 yılda % 201, dövizde % 200 artış yaşandığını, su maliyetinin olağanüstü artarken, suya indirimde gidilmesiyle, HATSU’nun eli kolu bağlanarak iş yapamaz duruma getirilmek istediğini savundu.
HRT’de canlı yayına katılan Başkan Lütfü Savaş, suyun 6 Lira 38 Kuruş’a mal edilirken, satışının ise 5 Lira 8 Kuruş olmak üzere zararla satıldığının altını çizerek, AKP ve MHP’li üyeleri kastetti ve şöyle devam etti:
“HATSU’yu hizmet veremez hale getirmek istiyorlar. Yaşamın her alanında fiyatlar %200’lerde artarken, SU’da indirime gidenler, yarın HATSU iflas ederse mutlu mu olacaklar? Borular yenilenemezse, hijyen sağlanamazsa, mutlu mu olacaklar? Halkımız temiz su içemezse, mutlu mu olacaklar? Atık sular çalışmazsa, çocuklarımız hastalanırsa, mutlu mu olacaklar?”
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER