Pazartesi, Mayıs 13, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberBaşkan Savaş, Noel Kutlamaları Coşkusuna Ortak Oldu

Başkan Savaş, Noel Kutlamaları Coşkusuna Ortak Oldu

Hristiyan aleminin en önemli bayramlarından olan Noel Bayramı kutlamaları coşkusuna Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş da ortak oldu.

Başkan Savaş, Noel Kutlamaları Coşkusuna Ortak Oldu

25 Aralık Çarşamba günü Antakya Ortodoks Kilisesi’nde gerçekleşen bayram kutlamasına Başkan Savaş’ın yanı sıra Hatay Valisi Rahmi Doğan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Uğur Ertekin, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Hatay Baro Başkanı Av. Ekrem Dönmez, Antakya Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Dimitri Dogum, Antakya Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı Başkanı FadiHurigil, Katolik Kilisesi Ruhani Lideri DomenicoBertogli, Hatay Musevi Cemaati Başkanı ŞaulCenudioğlu, Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, resmi kurum ve kuruluş temsilcileri, STK temsilcileri, kanaat önderleri ve vatandaşlar iştirak etti.

Başkan Savaş, Noel Kutlamaları Coşkusuna Ortak Oldu

FadiHurigil, Noel Bayramı vesilesi ile şehir içinden ve şehir dışından gelen tüm semavi dinlere mensup vatandaşlar için sadece kilise kapılarını değil gönül kapılarını da açtıklarını belirtti ve Noel Bayramı’nın tüm insanlığa sevgi ve barış getirmesini diledi.

Başkan Savaş, Noel Kutlamaları Coşkusuna Ortak Oldu

Noel Bayramı, Tüm Dünyaya Barış Getirsin

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş “Şehrimizde nefes alan tüm inançların iyi ve kötü günlerini hep bir arada karşılıyoruz. Burada yaşayan Hristiyan kardeşlerimizin şehrimize sunduğu tüm katkılardan dolayı çok memnunuz. Noel Bayramı, başta Orta Doğu olmak üzere tüm dünyaya huzur, sevgi ve barış getirsin. Hristiyan kardeşlerimizin bayramı kutlu olsun” dedi.

Kutlamalar Şehrimize Renk Kattı

Hatay Valisi Rahmi Doğan, “Bayramlar sevinç, huzur ve mutluluk günleridir. Dün geceki kutlamalar da bu şehre renk kattı. Irklarımız, inançlarımız, renklerimiz farklı olsa da tek bir Allah’a inanıyoruz ve kardeşçe yaşıyoruz. Şehrimizdeki huzur ortamının devamı için üzerimize düşen her şeyi birlikte yapmaya hazırız. Herkesin Noel Bayramı’nı kutlarım” dedi.

Bayramlaşmanın ardından Hatay Büyükşehir Belediyesinin Hristiyan vatandaşlar için hazırladığı hediyeler verildi. Kilisesi bahçesinde çekilen hatıra fotoğrafı ile bayramlaşma töreni sona erdi.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER