Pazar, Nisan 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaYayladağBaşkan Savaş Yayladağı`nda

Başkan Savaş Yayladağı`nda

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Yayladağlı hemşehrileri ile halk toplantılarında bir araya geldi.

HBB Başkanı Savaş, Sebenoba, Çakı, Karaköse, Aydınbahçe, Gözlüce, Yayıkdamlar, Bezge, Çandır, Düsturu, Eğerci ve Aydınlıkevler mahalle sakinleri ile görüşerek gerçekleştirilen çalışmalar ile talepleri dinledi.

“ZOR GÜNLER GEÇİRDİK AMA BEN HER ZAMAN BURADA VE SİZLERLEYİM”

Gerçekleştirdiği ziyaretlerde yoğun ilgi ile karşılanan Savaş, “ Bu seçim parti meselesi değil şehrimiz için oldukça önemli bir seçim. Demografik yapıyı bozmak istiyorlar ama biz buna müsaade etmeyeceğiz. Memleketimiz için mücadelemiz devam edecek. Başarmak zorundayız. Bu bereketli toprakları kimselere bırakmayacağız. Atalarımızın emaneti şehrimize sahip çıkacağız. Yaptıkları evlerden bolca sığınmacılara veriyorlar. Hatay’a depremden günler sonra geldiler. Gelen vinçleri bile beklettiler. Ben hep sahalardaydım. Zor günler geçirdik ama ben her zaman burada ve sizlerleyim” dedi.

“ BÜTÜN İLÇELERİMİZDEKİ ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ”

Depremden kaynaklı ilçelerdeki nüfus oranlarının oldukça arttığını da ifade eden Savaş, “ İlçelerdeki iş yükümüz oldukça arttı. Gelirimiz yüzde 40’a düştü. İhtiyaçlar ise 12 kat arttı. Ama yine de bütün ilçelerimizdeki çalışmalarımıza durmadan devam ediyoruz. Her mahallenin eksikliklerini gidermek için çabalıyoruz” açıklamalarında bulundu.

Savaş, Suriyeli sığınmacıların da oldukça arttığının altını çizerek şehrin demografik yapısının bozulmaması amacıyla çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.

“HATAY’I BÜTÜNLEŞTİRMEK İÇİN BURADAYIM VE ADAYIM”

Hatay’ın birlik ve bütünlüğü için her zaman siyaset yapmadan hizmet verdiklerini de ifade eden Başkan Savaş, “ Hiçbir zaman politik hesap yaparak hizmet yapmıyorum. Biz işimizde tecrübeliyiz. Vatansever insanlar parti düşünmeden şehrini düşünerek hizmet yapar. Biz Hatay’ı yeniden sizlerin destekleri ile de yeniden ayağa kaldıracağız. Hatay’ı bütünleştirmek için buradayım ve adayım. Hatay bu durumda olmasaydı ben yeniden aday olmazdım. Depremde samimi bir şekilde çok çalıştık. Hükümet bizi enkaz altında bıraktı” dedi.

“BİZİ BEŞ GÜN SAHİPSİZ BIRAKTILAR”

İktidar parti temsilcilerinin aynı görüş ve partide olmayanlara hizmetlerin de yapılmayacağı gibi değerlendirmeler üzerine düşüncelerini paylaşan Savaş, “ İktidar ve belediyeler ayrı olursa hizmet gelmez diyorlardı. Rızkımızı Allah verir. Büyükşehir’e gelen bütçe belli. Bizi garip ilan ettiler. Biz garip değiliz mücadele veren insanlarız. Bizi beş gün sahipsiz bıraktılar. Bunun sorumlusu ben değilim. Biz depremde binlerce insanımızı kurtardık. Bilgi, birikim, proje ve genel parayı düzgün kullanırsanız kenti yeniden inşa edebilirsiniz. Olumsuz söylemlere rağmen bir bütün halinde şehrimizi yeniden ayağa kaldıracağız. Gerek yurtiçi gerekse yurt dışı kredilerle de bu işi yapacağız” diye konuştu.

Savaş, depremde evleri olmayan kiracı ve hak sahibi olmayanlara konut yapma projeleri olduğunu da söyledi.
Başkan Savaş, Yayladağı Muhtarlar Derneği’ni ziyaret ederek muhtar ve vatandaşlar ile de görüşmeler gerçekleştirdi.
Hizmetler konusunda muhtarlar ile sürekli iletişim ve uyum içinde çalıştıklarını söyleyen Savaş, hiçbir zaman taraf tutmadan şehrin her bölgesinde hizmet ettiklerini vurguladı.

HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, mahalle ziyaretlerinin ardından Defne ilçesinde
Hatay Ticari Taksiciler Derneğine bağlı taksici esnafı ile bir araya geldi.

Taksici esnafının yaşadıkları sıkıntılarını tek tek dinleyen Savaş, “İmkânımız doğrultusunda ne gerekiyorsa yağacağız. Yaşadıklarını sıkıntıları biliyoruz. Her zaman esnafımızın yanında olduk. Esnafımız bizler için çok kıymetli.” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER