Cumartesi, Nisan 27, 2024
No menu items!
Ana SayfaDefneBaşkan Savaş'a yoğun ilgi

Başkan Savaş’a yoğun ilgi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Defne’nin Turunçlu, Harbiye, Döver, Aknehir ve Çekmece Mahallelerinde gerçekleştirdiği halk toplantılarında yoğun ilgi ile karşılandı.

Depremin ilk günlerinden itibaren sahalarda olduklarını vurgulayarak şehre gelen yardımları ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırdıklarını söyleyen Başkan Savaş, hükümetin Hatay’a geç geldiğini ve şehre gelen iş makinelerinin bile organizasyonluk yüzünden engellendiğini kaydetti.
Savaş, mahalle halk toplantılarının yanı sıra Hatay Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN HATAY İÇİN SÖYLEDİĞİ SÖZLER ASLA KABULLENİLEMEZ”

İktidar temsilcilerini deprem günlerinde görmediklerini söyleyen Savaş, “Depremi ve yaşanan bütün olumsuzlukları üzerimize atmaya çalışan iktidar var. AFAD ilk beş gün vinçleri ve iş makinelerini şehrimize sokamadı. Cumhurbaşkanımızın Hatay için sarf ettiği sözler asla kabullenilemez. Biz mahzun ve garip değiliz. 166 personelimizi ilk gün kaybettik. İlk beş gün kaderimizle baş başa kaldık. Biz de depremzede bir kurumuz. Buna rağmen depremin ilk dakikalarından itibaren sahalarda çalıştık. Görevimiz olmayan birçok işlere koştuk. İktidar sadece siyaset yaptı. Biz bugüne kadar çalışmalarımıza devam ederken bize yardım etmediler. İktidar partisindeki belediyelerin işini bile ben yapıyorum” dedi.
Savaş, iktidarın çıkarmış olduğu yönetmeliğinde göre belediyelerin depremzede olarak kabul edildiğini ve deprem bölgesindeki çalışmaların AFAD ve ilgili bakanlıkların yetkisinde olduğunun altını çizdi.

 

“KORKMADAN, YILMADAN YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”

Savaş açıklamasında, “ Yıkım işlerinde Hataylı şirketler yok, burada halen rant peşindeler. İktidar sadece seçim zamanı vaat veriyor. Tehdit ediyorlar ayrı partideyiz “Hatay ayağa kalkmaz” diye. Hataylılar bu sözlere boyun eğecek insanlar değil. Korkmadan, yılmadan yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

 

 

“900 SAYFALIK İYİLEŞTİRME REHBERİMİZ DE HAZIR”

Hataylıların en önemli sorunlarından biri olan barınma sorununu ortadan kaldırmak amacıyla konutlar yapacağız. Kirada olan ve hak sahibi olmayan insanlarımıza öncelik vereceğiz. Kültürümüzü yaşatacak ve kaliteli, güçlü bir şehir kuracağız.
Rezerv alanı ve riskli alanlar ile ilgili de vatandaşların tedirgin olduğunu sözlerine ekleyen HBB Başkanı Lütfü Savaş, hasarlı evler ile ilgili de belirsizliklerin devam ettiğini ve insanların da mağdur olduklarını belirtti.
Başkan Savaş’a mahalle ziyaretlerinde CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, CHP Defne Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Özgün, CHP Antakya Belediye Başkan Adayı Hüseyin Aksoy, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Nihat Matkap, CHP Defne ilçe başkanı Ozan Öfkeli, CHP Antakya ilçe başkanı Ümit Kutlu ve CHP İl Kadın Kolları Başkanı Fedva Çekmecelioğlu eşlik etti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER