Perşembe, Mayıs 9, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayBaşkan Savaş'tan HADO Açıklaması

Başkan Savaş’tan HADO Açıklaması

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş bir televizyon programına konuk oldu.

HBB’nin çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Savaş, belediyeciliğin değiştiğini ve başkanların artık çok daha kapsamlı sorumluluklarının olduğunu ifade ederek Hatay’da yapılan yenilikleri anlattı.

Türkiye’nin belediye imkânlarıyla yapılan ilk uluslararası yolcu taşımacılığı yapan Hatay Deniz Otobüsü (HADO) projesi için yıllarca çalıştıklarını belirten Savaş, “Hatay ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türkiye’nin kalesi konumunda olan iki kara parçası. İkisi arasında bir köprü oluşması lazımdı, deniz ulaşımı gerekiyordu. HADO’yu yapabilmek için 6 yıl bürokratik konularda çalıştık. İktidar yaptırmak istemedi, ihtiyaç yok dedi. Bütçeden hiçbir pay almadan tamamen kendi imkanlarımızla yaptık” diye konuştu.

Savaş, “Türkiye’de ilk defa denizde bir sınır kapısına sahip olduk ve ilk defa bir belediye uluslararası sularda insan taşıması yapabiliyor. Bizim için gurur verici bir olay. Bize boşuna bir yatırım dediler, vazgeçirmeye çalıştılar ama açıldığından beri 21 bin yolcu taşıdık ve son zamanlarda biletlerimiz yok satıyor. KKTC’de iki limana seferimiz var, şimdi amacımız Lübnan’a sefer oluşturmak” dedi.

HATAY’IN GERÇEKLERİNİ GELECEĞE TAŞIMA KONUSUNDA KALICI ESERLER YAPTIK

EXPO’21 Hatay için yapılan alanların kalıcı olacağını söyleyen Savaş,  “Suriye krizi sebebiyle gerek sosyal gerek ekonomik anlamda büyük sıkıntılar yaşadık ve bizi çok yordu. Biz dedik ki Hatay’da barış temasıyla bir EXPO yapalım. Tüm masraflarını kendimiz karşıladık, bir kısmını borçla yaptık. Çok şükür şimdiye kadar 1 milyon 800 bini aşkın ziyaretçi oldu. Hatay’ın gerçekleriyle insanları buluşturduk ve bu gerçekleri geleceğe taşıma konusunda kalıcı eserler yaptık. Şu anda insanlar orada eğleniyor, eğitim görüyor, ticaret yapabiliyor. Biz EXPO’yu dolu dolu yaşadık ve EXPO artık Hatay halkının, eğitimler de kültürel faaliyetler de hepsi devam edecek. Biz bu alanları yaparken bir kuruşumuzun bile boşa gitmemesi üzerine kurguladık. 23-26 Ekim’de tarım fuarı yapacağız. Dünyanın her yerinden gelenler olacak ve bundan sonra ayda bir fuar düzenlenecek” ifadelerini kullandı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER