Salı, Mayıs 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayBaşkan Savaş'tan "Kıddes "mesajı

Başkan Savaş’tan “Kıddes “mesajı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Nusayrilerin vatandaşların  kutsal günlerinden biri olan ‘Kıddes Bayramı’ dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Savaş, mesajında şu ifadelere yer verdi: ” Birlikte kardeşçe yaşama kültürümüzün anlamını pekiştiren ve Alevi hemşehrilerimizin kutsal günlerinden biri olan ‘Kıddes Bayramı’nı kutluyor; birliğimizin, beraberliğimizin ve kardeşliğimizin daha da güçlenmesini temenni ediyorum.”dedi.

Başkan Savaş, birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin daha da güçlenmesini temenni ederek, “Hatay olarak farklı inanç ve kültürlerin bir arada barış içinde yaşadığı bir coğrafyada, Kıddes Bayramı’nın ruhuyla birbirimize daha da kenetlenerek, ortak değerlerimiz etrafında birleşmeye devam edelim” dedi.

Kıddes ne zaman  kutlanır

Nusayriler (Arap Aleviler) 14 Ocak tarihini dünyanın yaratılış günü (Ras El Seni Bayramı) olarak kabul eder. Kutsal kitaplarda Allah’ın insanı 5. gün yarattığı ve kutsadığı geçer. 14 Ocak’tan beş gün sonra yani 19 Ocak’ta “Kıddes” insanın yaratılış bayramı bilinciyle kutlanmaktadır. Kıddês, kutsal sayma, dua etme, yüceltme, tanrıya şükretme manalarına gelir. 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER