Cuma, Mayıs 3, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberBaşkan Şefik Çirkin; "Ekonomi Milletin, Diplomasi Askerin Sırtında!"

Başkan Şefik Çirkin; “Ekonomi Milletin, Diplomasi Askerin Sırtında!”

İYİ Parti Hatay İl Başkanı A.Şefik Çirkin, mevcut hükümetin hiçbir köklü hizmet eser yaratmadığını, ekonomiyi halkın, diplomasiyi de askerin sırtına yüklediğini, ancak bu yükün artık taşınamaz hale geldiğini söyledi.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan İYİ Parti İl Başkanı A.Şefik Çirkin, ülkenin genel durumu ve geçmişten günümüze Türkiye durumu hakkında Hükümeti sert bir şekilde eleştirdi. Çirkin, “Ekonomi milletin, diplomasi askerin sırtında. Ekonomide, uzun yıllardır köklü tek bir çözüm var mı? Yok!” dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Çirkin’in, ülkedeki genel durumla ilgili görüşleri ve eleştirileri, ana başlıklar halinde şöyle:

“CB, Hükümet, AKP, yandaş yorumcular, her gün veryansın ediyorlar! Kime? Muhalefete, ABD’ye, AB’ye, Fransa’ya, arada Suriye’ye, faiz lobisine vs vs… Peki, çare ürettiler mi hiç? Oysa aynı soruya, nedense hep muhalefet muhatap olmakta. Ekonomi milletin, diplomasi askerin sırtında.

KÖKLÜ TEK BİR ÇÖZÜM YOK!

Ekonomide uzun yıllardır köklü tek bir çözüm var mı? Yok! İşsizlik, enflasyon, geçim sıkıntısı, tarım, döviz kuru, yatırım, kalkınma yolsuzluk vs… Bunların her biri, başlı başına köklü bir sorun. Ekonomide pansuman tarzı önlemler var sadece. Ramazan paketi misali, ekonomik paketler…

MALİYETLİ YATIRIMLARA TAM GAZ DEVAM

Müteahhitte kıyak için çıkan faiz indirimi paketi, sus payı misali ufak destek paketleri, işsizlik ödeneği, borç öteleme, aslında para tahsil etmek için yapılandırmalar vs vs… Ama ekonomiyi çökerten pahalı ve şişirme maliyetli yatırımlara tam gaz devam.

AHLAK DIŞI BİR ZİHNİYET

Tarımda, vatandaşa ucuz gıda temininin yolunu üretimde değil, ithalatta arayan ve aynı zamanda yandaşına yolunu buldurmayı yol olarak seçen ahlak dışı bir zihniyet… Çözüm basit halbuki! Çiftçiye ucuza ürettir, kafi. Ama tek bir çözüm var mı? Yok!

ASKERİN ÜZERİNE YIKMIŞ

Gelelim diplomasiye… Doğu Akdeniz, Libya, PKK/PYD, Suriye gibi sorunlar, aslında diplomatik sorunlardır. Hükümet, diplomatik alanda çöktüğü için, bu sorunları askerin üzerine yıkmış, bunun sırtından da kahramanlık destanları yazmaktadır Askeri güç, diplomasi de son karttır.

PKK DİRİLDİ

Eski Türkiye’de, devlet, PKK konusunda diplomatik mücadelesini vermiş, son çare olarak da askeri tedbirlerle bu defteri kapatmış, örgütün başını getirip hapsetmiştir. AKP döneminde ise PKK dirilmiş, yetmezmiş gibi, Salih Müslim’e kırmızı halı serilerek buna PYD’yi de eklemlemiştir.

KURBAN EDİLMİŞTİR

Yine eski Türkiye, Kıbrıs konusunda önce diplomasiyi akıllıca kullanmış, daha sonra da askeri çözümle meseleyi kapatmıştır. Diplomasi ile askeri çözümün arası, yaklaşık 20 yıldır… AKP döneminde ise Kıbrıs, ‘Yes be annem’ diplomasisine kurban edilmiştir.

HATAY 500 BİN MÜLTECİ İLE ATEŞİN İÇİNDEDİR

Yine eski Türkiye’de, Hatay, Atatürk’ün o zor şartlarda diplomasiyi kullanma mahareti ile tek kurşun atılmadan ülke topraklarına katılmıştır. Bu sürede yaklaşık 20 yıldır… AKP döneminde ise Hatay, 500 bin mülteci ile ateşin içindedir. Dünya gündemine gelmesi de yakındır, bekleyin!

İŞTE FARK BUDUR!

Yine eski Türkiye’de, terörist başı, amansız ve müthiş bir diplomasi sonucunda Suriye, Rusya, Yunanistan tarafından kovulmuş, ABD tarafından bize teslim edilmiştir. AKP döneminde ise Türkiye, Rahip Brunson’ı tehditle ABD’ye teslim etmiştir. Terörist başı ise demokrasi kahramanıdır. Yine eski Türkiye’de, bir kaya parçası olan Kardak’tan Yunanistan bir gecede kovulurken, AKP döneminde 18 adamız, üstelik askeri üs kurulacak kadar büyük adamız, aynı Yunanistan tarafından işgal edilmiş, hükümet çevreleri buralara ‘kaya parçası’ demiştir.

Yine eski Türkiye’de, parlak askeri ve diplomatik zaferlere karşın, devlet adabı gereği suskunluğunu koruyan siyaset, askeri ve sivil bürokrasi, AKP döneminde ise… İçine düştüğümüz çukurdan onurumuzu çıkaran askerimizin sırtından atılan seviyesiz zafer çığlıkları! İşte fark budur!

HEPİMİZİ ALLAH KORUSUN

Türkiye’de durum budur. En başta söylediğimiz gibi, ekonomi milletin, diplomasi ise askerin sırtındadır. Bu yük, sonunda taşınmaz hale gelecektir. Millet, bel vermeye başlamıştır. Diğerinden hepimizi Allah korusun.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER