Pazartesi, Haziran 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunBaşkan Tabaş Kararı Değerlendirdi

Başkan Tabaş Kararı Değerlendirdi

İskenderun Berberler ve Kuaförler Odası’nda Başkanı Nurettin Tabaş Ticaret Bakanlığı’nın berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir gün kapanma kararını yılbaşına ertelemesini değerlendirdi.

İskenderun Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nurettin Tabaş konuşmasında; “Bir ekim itibari ile haftada bir gün kapatma söz konusuydu. Biz de onu oylamaya sunmuştuk, esnafımızın verdiği karar doğrultusunda valiliğe sunmuştuk daha sonra Türkiye geneli yaklaşık 85-90 civarı Pazar günü kapatmayla ilgili karar çıkmıştı.” dedi.

Bakanlığın aldığı kararların kendileriyle alakalı bir şey olmadığının altını çizen Başkan Tabaş; “Özellikle biz şeffaf davandık esnaflarımızla fikir alış verişinde bulunduk. Aynı zamanda katılım yapan arkadaşlarımızla ve oylama yaptık. Oylamada bütün günleri belirleyerek hangi günü istiyorsanız belirliye bilirsiniz, ifadesini kullandık. Neticesin de Pazar günü kapatma söz konusuydu. O şekilde kararımız çıktı. Erkek berberler, bayan kuaförler, güzellik merkezleri de, ağdacı da bu şekilde karar çıktı.” diye konuştu.

Türkiye genelinde esnaf arkadaşlarının sitem ettikleri böyle kararın pek hoş olmadığını da sözlerine ekleyen Başkan Tabaş; “Bakanlıktan 01 Ocak 2023 kadar erteleme çıktı. Bununla alakalı şu anda onu bekliyoruz. O tarihten sonra iptal mi? Edilir, karar devam mı, ettirilir, ne olur, bilemiyoruz! Bakanlığın vereceği karar söz konusu tabi. Gelen karar bilgi ne olursa esnafımızı bilgilendireceğiz.” şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER