Cumartesi, Nisan 27, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberBaşkan Tosyalı 2. Millet Parkı Ve Stadın Detaylarını Körfeze Anlattı

Başkan Tosyalı 2. Millet Parkı Ve Stadın Detaylarını Körfeze Anlattı

İskenderun 5 Temmuz Stadı yıkılıp yerine millet bahçesi yapılacak mı?Yeni İskenderun stadı nerede yapılacak?Yeni İskenderun Stadı İSTE kampüsüne mi yapılacak?Bu soruları Başkan Tosyalı’ya sorduk

İskenderun belediye Başkanı Fatih Tosyalı kente 2. Millet parkı kazandırma hazırlıklarının tamamlandığını söylüyor.

BAŞKAN TOSYALI 2. MİLLET PARKI VE
STADIN DETAYLARINI KÖRFEZE ANLATTI

5 Temmuz stadının yerinde yapılması düşünülen 2. Millet parkı konusunda Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Başkan Tosyalı tüm hazırlıkları tamamlanan 2. Millet Parkının Çevre ve Şehircilik Bakanlığının eski stat yerine yapacağını, Stadın ise İSTE içinde Spor toto Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılacağını söyledi.

İli yatırım içinde belediyeden kaynak çıkmayacağını belirten Tosyalı ili yatırımın toplam maliyetinin 70-80 bin tl olduğunu söyledi.

Tosyalının açıklamaları şöyle;

“Biliyorsunuz seçim vaatlerimizin arasında eski stadımızın yerine bir park yapma projemiz vardı.

8 aydır bu projemizin üzerinde çalışıyoruz. Defalarca Ankara’ya gittim ve en sonunda Sayın Vekillerimizin huzurunda İlgili bakanlar gerekli talimatlar verdi. Gerek Çevre ve Şehircilik Bakanımız gerekse de Gençlik ve Spor Bakanımız ilgili bürokratlarına gerekli talimatları verdi. Buna göre İSTE’ nin içine yapacağımız stat Spor Toto Teşlikattı Genel Müdürlüğü tarafından Modüler Sistemde yapılacak ve her biri dörder bin kişili iki kapalı tribünden oluşacak ve şimdilik 8 bin kişilik bir kapasitesi olacak ilerde ihtiyaca göre bu kapasite arttırılacak. Stadın yeri kapalı Spor salonu ve yandaki çim saha hariç 40 dönüm. Kapalı ve yan sahaya dokunmuyoruz yani 40 dönüme Millet bahçesi yapılacak yukarıda söylediğim gibi Millet Parkımızı da Çevre ve Şehircilik bakanlığı tarafından yapılacak.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER