Pazartesi, Mayıs 20, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberBaşkan Tosyalı’dan Tayfur Sökmen Çıkışı: “Milli Bir Kahramandır”

Başkan Tosyalı’dan Tayfur Sökmen Çıkışı: “Milli Bir Kahramandır”

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın “İkinci Tayfur Sökmen olmayacağım” ifadelerine yönelik tepki gösteren İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, söz konusu ifadelerin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Başkan Tosyalı’dan Tayfur Sökmen Çıkışı: “Milli Bir Kahramandır”

Hatay Milletvekilleri, İlçe Belediye Başkanları, odalar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımı ile Hatay Valiliği önünde düzenlenen basın toplantısına, Başkan Tosyalı da katıldı.

Hatay Milletvekillerinden Siyasi Parti Gözetmeksizin Tayfur Sökmen Birliği

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, şu ifadeleri kaydetti:

Başkan Tosyalı’dan Tayfur Sökmen Çıkışı: “Milli Bir Kahramandır”

“AK Parti, CHP, MHP Hatay Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız, siyasi partilerimizin temsilcileri, odalarımız, sivil toplum kuruluşlarımızın başkanları, gazilerimiz ve hemşerilerimiz ile birlikte Hatay Valiliği önünde düzenlenen basın toplantısına katıldık.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın “İkinci Tayfur Sökmen olmayacağım” ifadeleri başta biz Hataylılar olmak üzere bütün milletimizi derinden üzmüş ve yaralamıştır.

Başkan Tosyalı’dan Tayfur Sökmen Çıkışı: “Milli Bir Kahramandır”

“Tayfur Sökmen’in Adı Tarihe Ve Milletimizin Kalbine Yazılmıştır”

Buradan sesleniyoruz. Tayfur Sökmen Milli bir kahramandır. Tayfur Sökmen’in adı tarihe ve milletimizin kalbine yazılmıştır. Onun mücadelesi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve milletimizin mücadelesidir. Akıncı’nın bu açıklamasını kabul edilemez olarak görüyor ve tarih şuuruna yakışmayan açıklamasını esefle karşılıyoruz. Cumhurbaşkanı Akıncı’yı Türk Milleti ve Hatay halkından özür dileyeme davet ediyoruz. Kırk asırlık Türk yurdunu yabancı elinde esir bırakmayan Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Tayfur Sökmen olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.”

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER