Cumartesi, Haziran 1, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelBaşkan Vurucu “Terörün Her Türlüsünü Kınıyorum…”

Başkan Vurucu “Terörün Her Türlüsünü Kınıyorum…”

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Terör ile ilgili yaptığı açıklamada
“PKK, hiçbir etnik köken ayrımı yapmadan insanları katlediyor, zulüm yapıyor. Terör nedeniyle askerlerimiz, sivil vatandaşlarımız, çocuklarımız katlediliyor. Hükümetimizin teröre karşı tutumu aşikardır. Bu haklı mücadelemizi Türk, Kürt, Laz, Çerkez ve Alevi, tüm halkımız bilmektedir. Terörle mücadelemiz, dağlarda ve şehirlerde tek bir terörist kalmayıncaya kadar devam edecek ve Hükümetimizin, terörü birtirme noktasında verdiği bu karardan, hiç bir güç vazgeçiremeyecektir. Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Tecep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi “Dünya üzerinde hiçbir devlet kendi toprak bütünlüğüne yönelik tehditler karşısında sessiz ve hareketsiz kalmaz, kalamaz. Hiçbir devlet, kendi vatandaşlarının hayatlarının, can ve mal güvenliklerinin silahla, hendekle, bombayla tehdit edilmesine rıza göstermez. Milletin varlığına, birliğine yönelik saldırılara karşı gereken tedbirleri almak, ülkeyi yönetenler olarak bizim en başta gelen vazifemizdir. Amacımız tüm vatandaşlarımızın güvenliğini, haklarını, özgürlüklerini ve hukuku teminat altına almaktır.”
Tüm dünyanın terör örgütü olarak kabul ettiği PKK, Kürt vatandaşlarımızın hakkını savunmuyor, aksine Kürt vatandaşlarımızı kullanarak kendine kalkan yapmaya çalışıyor. Hükümetimiz son 13 yılda Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya yaptığı yatırımlarla, Kürt halkını kucaklayan bir politika izlemiştir. Geriye baktığımızda 2002 yılından bu yana Hükümetimiz, demokratikleşme adımları doğrultusunda, Kürt halkımızn ayağına hizmeti getirmiştir. Anadilde eğitimin yolunu açmıştır. Ana dilde propaganda yapılmasının yolunu açarak, devlet kanalı olan TRT’nin iki ayrı kanalında Kürtçe yayınlar yapılmasına olanak tanımıştır. Hükümetimiz ve Partimiz, bütün dünyanın terör örgütü olarak kabul ettiği PKK terör örgütünü bitirene kadar mücadeleye devam edecektir.
Sadece PKK değil, DAİŞ, PYD ve benzeri terör örgütleri ile mücadelede aktif rol alan hükümetimiz, terörü bitirecektir.
Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nunda dediği gibi, Kürt halkımızı kimse istismar etmeye kalkmasın. Kürtlerin devleti de hamisi de koruyucusu da Türkiye Cumhuriyeti Devletidir.” Dedi.
Türküyle, Kürdüyle, Alevisi, Sünni’siyle olan kardeşliğimizi hiçbir güç bozamayacaktır. İfadelerini kullandı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER