Pazartesi, Mayıs 6, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelBAŞKAN YAMAN’DAN “COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ” MÜJDESİ

BAŞKAN YAMAN’DAN “COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ” MÜJDESİ


Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, geçtiğimiz günlerde Defne Belediyesince “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” kapsamında düzenlenen panelde; yerel yönetimlerin en önemli eksikliklerinden birinin dokümantasyon olduğuna dikkati çekerek, yakında Defne Belediyesi olarak kentte‘Coğrafi Bilgi Sistemi’ uygulayacaklarının müjdesini verdi.
‘Sosyal Doku Haritasının’, yerel yönetimlerin olmazsa olmazlarından biri olması gerektiğini ifade eden Başkan Yaman: “Nerde, kaç tane otizmli kaç tane down sendromlu çocuğumuz var? Bunlardan hangileri önlenebilirdi? Kaç tanesi eğitim görüyor? Kaç tanesi maaş alıyor? İlçemizde kaç kişi soba ile ısınıyor? Kaç kişi ayda 500 TL’nin altında bir gelirle geçiniyor? Kaç tane ev ruhsatsız? Türkiye’de sosyal doku haritalaması yapılamadığı için ne yazık ki bunları bilmiyoruz. Coğrafi Bilgi Sistemleri dediğimiz sistem, aslında bizim gibi yeni kurulan bir belediyeyi aşan bir iş. Fakat birçok uygulamada bize oldukça yardımcı olacağını düşündüğümüz, bütün kenti bir programda toplayacak bu sistemi kurma çalışmalarına başladık. Kısa süre içerisinde buradan edineceğimiz bilgiler ile bu konu ile ilgilenen diğer kuruluşların desteği ve önerileriyle çok geç kalınmış. hayati, yapılması gereken bir sürü uygulamayı başlatacağız.” açıklamalarında bulundu.
Coğrafi Bilgi Sistemleri, 5N1K temel sorularından Nerede’yi merkeze alıp; Nerede, Ne/Kim var, durumu Nasıl, Niçin bu durumda gibi soruları coğrafi ve sözel verilerin birlikte tutulması ile cevaplamamızı sağlayan bir sistem olup; Bu bilgileri kullanması gereken kişi ve kurumların donanım ve yazılımı içeren bir sistem içerisinden kullanımına sunup, akıllı haritalar üzerinde sonsuz veri bilgilerini bağlantılı şekilde gösterebilen, güncellenmesini sağlayan, analiz eden, raporlayan, işleri kolaylaştıran bir sistem olarak adlandırılıyor.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER