Pazartesi, Mayıs 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberBaşkan Yavuz’dan Alkışlanası Hamle: “Özel Deprem Komisyonu”

Başkan Yavuz’dan Alkışlanası Hamle: “Özel Deprem Komisyonu”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz tarafından Plan ve Proje müdürlüğüne verilen talimat doğrultusunda olası depremlerle mücadele kapsamında acil eylem planlarının yapılması için Özel Deprem Komisyonu oluşturuldu.

Başkan Yavuz’dan Alkışlanası Hamle: “Özel Deprem Komisyonu”

Özel Deprem Komisyonu halkın deprem konusunda bilinçlendirecek ve olası depremler karşısında acil eylem planlarını hazırlayacak.

22 Adet Afet Toplanma Alanı Ayrıldı

Özel Deprem Komisyonu’nun çalışmaları kapsamında ilk olarak ilçe sınırları içerisinde 22 adet afet toplanma alanı ayrıldı.  Belediye bünyesinde Afet arama kurtarma ekiplerinin kurularak ekiplere eğitimleri başlatılacak. İlçe genelinde depreme hazırlık amacıyla eğitim faaliyetleri başlatılacak.

Kırıkhan, Olası Depreme Karşı Hazırlıklarını Yapıyor

Başkan Yavuz,  “ Son bir aydır ülkemizin birçok bölgesinde depremler yaşadık. Son olarak 41 vatandaşımızın hayatını kaybettiği binin üzerinde yaralılarımızın olduğu merkezi Elazığ Sivrice olan, Kayseri, Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay ve ilçemiz Kırıkhan’da da hissettiğimiz deprem yaşadık.

Depremler sonrası Deprem uzmanları tarafından yapılan açıklamalarda Hatay ve dolayısıyla da Kırıkhan’ın riskli bölge olduğu tespit edildi.”

“Deprem Öldürmez, İhmal Öldürür”

Bizlerde belediye olarak halkımızın can güvenliği için özel komisyonlarımızı acilen oluşturup çalışmalarını başlattık. Hemşerilerimizin gönlü rahat olsun. Ancak bizlerin gayreti kadar siz değerli hemşerilerimizin de duyarlı olup her an deprem olacakmış gibi evlerimizin içerisinde gerekli tedbirleri almaları gerekir. Bir ihmal Allah (c.c.) korusun birçok cana mal olabilir. Unutmayalım ki deprem öldürmez, ihmal öldürür.” ifadesinde bulundu.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER