Cuma, Mart 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaKırıkhanBaşkan Yavuz'dan Aşure Günü Mesajı

Başkan Yavuz’dan Aşure Günü Mesajı

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz,  8 Ağustos Pazartesi günü 1444.Yıl dönümünü idrak edeceğimiz Aşure günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Yavuz mesajında; “Aşure Günü; Paylaşmanın, dayanışmanın birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir.”dedi.

Aşure, Müslümanlar için toplumu birbiriyle kucaklaştıran, önemli bir gün olduğunu belirten Başkan Yavuz; ”Bolluğun, bereketin ve paylaşımın simgesidir.  Aşure günü Muharrem ayının 10.günü olup bu yıl 08 Ağustos Çarşamba gününe denk gelmektedir. Yüce ALLAH (c.c.) bu kutlu günde 10 Peygamberine 10 çeşit ikramda bulunmuştur. Bu mübarek günde sadaka vermek sünnet ve ibadettir. Bir Hadis-i Şerifte “Aşure günü zerre kadar sadaka veren Uhud dağı kadar sevaba kavuşur.” şeklinde konuştu.

Aşure gününün anlamını ve önemini anlamak için Hz. Peygamberimizin (S.A.V.) şu Hadis-i Şerifini iyi bilmek gerekir diyen Başkan Yavuz; ”Ramazan orucundan sonra en faziletli oruç Allah’ın (c.c.) değer verdiği ay olan Muharrem ayında tutulan aşure orucudur.” diye konuştu.

Aşurenin bu Hadisi Şerifteki anlamı, toplumumuz için bu gün her zamankinden daha fazla önem arz etmekte olduğunu söyleyen Başkan Yavuz; ”Milletimizin asırlardır sürdürdüğü Aşure gününde; Geleneksel farklılıkların ahenk içindeki ortak tada ve kültüre yaşama hakkı sağlamalarını, birlik, beraberlik ve dayanışma gibi hayatımızın, kültürümüzün özünde hep var olan güzelliklerini devam ettirme bilinci ile birbirinden farklı tatları aynı kazanda kaynatıp Aşure aşı yaparak, bu tatları hep birlikte dostluk, kardeşlik, sevgi ve muhabbet duyguları içerisinde paylaşmaya devam etmektedirler. Mübarek aylardan Muharrem ayının içerisinde bulunduğumuz, bu kutlu gün vesilesiyle 08 Ağustos Pazartesi günü idrak edeceğimiz Aşure gününde tutulacak oruçların bilerek veya bilmeyerek işlenen günahlara kefaret olmasını dilerim. Aşure günü yapılan ibadetlerimizin kabul olması temennisiyle tüm Müslümanların Aşure günü hayırlara vesile olsun.” ifadelerini kullandı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER