Çarşamba, Mayıs 22, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelBaskı ve cezaları asla kabul etmeyeceğiz!

Baskı ve cezaları asla kabul etmeyeceğiz!

Eğitim-Sen Hatay Şube Başkanı Ayhan Erkal üyeleri Müzik Öğretmeni Bülent Berber’e verilen cezaya karşı hukuki mücadele vereceklerini söyledi.

Antakya Gazeteciler Cemiyeti’nde sürgün edilen öğretmen Bülent Berber ve Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Hatay Eğitim-Sen Şube Başkanı Ayhan Erkal, “Türkiye’de son yıllarda belirgin bir şekilde artan ve örneklerini ancak baskıcı-otoriter yönetimlerin olduğu rejimlerde görebileceğimiz türden gelişmeler yaşanmaktadır. Özellikle eğitim kurumları, okullar, üniversiteler, iktidarın ve onun siyasal uzantıları tarafından tam bir kuşatma altına alınmış durumdadır” dedi.
Hatay ‘ın Antakya ilçesine bağlı Gazi Mahallesindeki Hacı Ali Nurlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde görev yapan Müzik öğretmeni Bülent Berber hakkında açılan soruşturmanın tamamen siyasal gerekçelere dayandığını öne süren Ayhan Erkal, “Eğitim-Sen Hatay Şubesi olarak başlatılan bu soruşturmanın ve verilen cezanın sadece üyemiz Bülent Berber’e değil, tüm eğitim emekçilerine, üyelerimize yönelik açık bir tehdit ve gözdağı anlamına geldiğini kamuoyuyla paylaşıyoruz. Bu baskı, soruşturma ve cezaları asla kabul etmeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Antakya Hacı Ali Nurlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni iken Reyhanlı Karasüleymanlı Uzunköy Ortaokuluna atanan üyemiz Bülent Berber, açıkça cezalandırılmıştır. Hatay Valiliğinin, İl MEM’in Maarif Müfettişleri Başkanlığının 09.06.2015 tarihli ve 663.07/35 sayılı soruşturma raporu yazısı gereği 29.06.2015 tarih ve 6655387 sayılı atama kararnamesi; Üyemiz Bülent Berber’e 2014-2015 eğitim öğretim yılının sona erdiği ve tatile girdiğimiz bu dönemde tebliğ edilmesi manidardır, maksatlıdır” eleştirisinde bulundul.
Eğitim-Sen üyesi Bülent Berber’in yalnız olmadığını ve ön rapora dayanılarak görev yerinin değiştirildiğini söyleyen Hatay Eğitim-Sen Şube Başkanı Ayhan Erkal, “Henüz soruşturmanın sonuç raporu ortaya çıkmadan ön rapora dayanarak ivedilikle üyemiz 50 km uzaklıkta Reyhanlı’da ki bir okula sürgün edilmiştir. Hacı Ali Nurlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki üyelerimizin hak arama girişimlerine yönelik okul idaresinin göz dağı vermeyi amaçlayan bu haksız ve hukuksuz tutumuna karşı örgütlü gücümüzle yanıt vereceğimiz bilinmelidir” diye konuştu.
ERKAL: HACI ALİ NURLU BAŞARILARLA ANILIRDI
Önceki yıllarda Hacı Ali Nurlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin daha önceki yıllarda başarılarla anılan bir lise olduğunun altını çizen Ayhan Erkal, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Özellikle son dönemde liyakata göre değil, siyasi referanslara göre yapılan idareci atamaları eğitim öğretimi yukarıdan aşağıya doğru biat kültürüne göre şekillendirmiş ve kaygı, endişeler daha da artmıştır. Bu okulumuz öğretmeni olan üyemiz Bülent Berber hakkında değişik tarihlerde soruşturma konusu olan iddialara gelince; kaygı ve endişelerimizde haklı olduğumuz bir kez daha ortaya çıkmıştır.
Birinci iddia: “Okulda ve kamu hizmeti yapılan yerlerde etik kurallara uymayan davranışlar ile ilgili okul idaresince verilen dikkat çekme yazısını tebliğ etmediği, imzalamadan imtina ettiği” Üyemize öğretmenler kurulu toplantısında gelen telefon aramasına cevap vermek için toplantıdan koridora çıkar, telefonla arayan kişi üyemizin evinde tadilat yapan ustadır. Ustanın yanlış bir tadilat yaptığını söylemesi üzerine üyemiz sesini yükselterek ustaya kızgınlığını ifade etmiştir. Toplantı salonunda olmayan üyemiz kimseyi rahatsız etmemişken Nasıl oluyor da? Etik kurallara uymayan davranışlarda bulunuyor. Bu durum kamera kayıtlarında mevcuttur. Ayrıca üyemizin “dikkat çekme” yazısını tebliğ etmediği ve imzalamadan kaçındığı doğru bilgi değildir.
İkinci İddia: Üyemiz 2014-2015 eğitim öğretim yılı ikinci yarıyıl okul zümre başkanları toplantısına özürsüz katılmadığı. Üyemiz bu iddiaya verdiği yazılı-sözlü ifadesinde yaşadığı yoğunluktan dolayı toplantı tarihini unutmuş ve bu yüzden herhangi bir kasıtla katılmadığını beyan etmiştir.
Üçüncü İddia: Üyemizin 2014-2015 eğitim öğretim yılı “18 Mart Çanakkale Şehitleri Haftasında” kasıtlı olarak verilen görevi yerine getirmediği.”
Müzik öğretmeni Bülent Berber’in haftada 5 saat dersinin olduğuna da dikkat çeken Hatay Eğitim-Sen Şube Başkanı Ayhan Erkal, “Bu okulda bir yılını doldurmamışken haftada sadece 5 saat, yani haftanın yarım günü okulda bulunmaktadır. Üyemiz 26.02.2015 tarihinde okul müdürlüğüne dilekçe vererek okulunda koro, müzik, gitar kursu vb. “ders dışı egzersiz” talebinde bulunmuş, ancak okul müdürünün 06.03.2015 tarih ve 223 sayılı yazısı ile “okulumuzda uygun derslik olmadığı” gerekçesiyle bu isteği reddedilmiştir. Bir müzik öğretmeni kendi okulunda etkinliklerini, çalışmalarını icra etmesi için gerekli fiziki alt yapıyı ve koşulları sağlaması gerekirken hemen arkasından “18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Haftasında” görevlendirmesi ne kadar iyi niyetlidir?” açıklamasında bulundu.
Hatay Eğitim-Sen Şube Başkanı Ayhan Erkal sözlerini şu ifadelerle noktaladı, “Kısaca bu ve benzeri iddialarla okul idaresi, üye ve üyelerimiz sürekli baskı altına alınmaya çalışmıştır. Üyemiz Bülent Berber’in yaptığı itiraz hak ve hukuk mücadelesinden rahatsız olmuş çareyi baskı, soruşturma ve cezalarla yıldırmayı hedeflemiştir. Bu soruşturma sonucu vicdanları ağır bir şekilde yaralamıştır. Üyemiz onlarca km uzaklıktaki Reyhanlı İlçesinin bir köyüne verilerek evinden, ailesi ve öğrencilerinden, mücadelesinden koparılmaya çalışılmıştır. Söz konusu bu soruşturmalar, baskılar, sürgünler derhal geri çekilmeli, eğitim emekçilerine yönelik olarak her türlü anti demokratik ve baskıcı uygulamalara son verilmelidir”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER