Cuma, Mayıs 24, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelBaşsavcı Akın, Adliye olarak iyi bir noktadayız!

Başsavcı Akın, Adliye olarak iyi bir noktadayız!

İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, 2016 yılı İskenderun, Dörtyol ve Erzin Adliyelerinde faaliyet gösteren mahkûmların ve Cumhuriyet başsavcılıklarının çalışmalarıyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Adalet Komisyonu Başkanı Hakim Salih Doğan ile birlikte toplantıda faaliyet raporunu anlatan Başsavcı Akın, faaliyet raporunun Adalet Bakanlığına gönderildiğini söyledi.
Başsavcı Akın, 15 Temmuz itibari ile terör örgütü ile irtibatı olan 4 bini aşan hakim ve savcı ihracı sonrasında İskenderun ve bölgesindeki adliyelerde de çok ciddi hakim ve savcı ihracı ile birlikte personel ihracı da olduğunu ifade etti.
Bu manada yeni gelen hâkimlerin mahkemelere adapte olarak dosyalarda herhangi bir birikime yol açmadıklarını da söyleyen Başsavcı Akın, “Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. Kendilerinin 2017 yılını daha verimli bir şekilde geçireceklerine inanıyorum. Yine de kendimizi eleştirmekten vazgeçmeyeceğiz. Özellikle icra dairesinde oldukça birikmiş dosyalarımız bulunmakta. İnşallah bunu da önümüzdeki süreçte aşacağız. Yine adaletin etkin ve verimli bir şekilde işleri yürütmesi için Adalet Bakanlığımızın önümüzdeki 4–5 yıl içerisinde uygulamayı düşündüğü ‘Kısıtlı Alan Uygulaması, İcraların Birleştirilmesi’ gibi projelerin hepsi adliyemizde uygulanmakta. Yine Dörtyol Adliyemizde de bu projelerimiz faali bir şekilde uygulanmakta. Fakat Erzin adliyemizin fiziki şartları buna el vermediği için bir kısım projelerimiz burada uygulanamamaktadır. Erzin’de yeni adliye sarayı yapılmasına yönelik projemiz gündemde. Umarım 2017 yılı programına alınıp, yeni bir adliye binasına kavuşmuş oluruz. Bu anlamda sizlerinde adliyemize olan desteklerinize teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu.
Başsavcı Akın özellikle 15 Temmuz’dan itibari ile cezaevlerindeki tutukluların eğitim seviyesinin yüksekliğine de dikkat çekti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER