Çarşamba, Mayıs 8, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunBaşsavcı Ünalan Hakkında 2.suc duyurusu

Başsavcı Ünalan Hakkında 2.suc duyurusu

 

 

Gectiğimiz günlerde İskenderun cumhuriyet başsavcısı Muhammet Emin ÜNALAN’ın korumalarının saldırısına uğradığını söyleyen Av:Bülent Akbay saldırının peşini bırakmıyor.

Abay bu kezde 1-T.C. İskenderun Adliyesi Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin ÜNALAN
ve  01.12.2023 tarihli basın açıklamasının hazırlayanlar ve kamuyu bilerek ve isteyerek yanlış bilgilerle yönlendirilenler hakkında yeni bir suç duyurusunda bulundu

Akbay’ın Avukatları aracılığı ile yaptığı suç duyurusu şöyle:

 

İSKENDERUN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA

 

ŞİKAYET EDEN : BÜLENT AKBAY – T.C.K.N.32344631152
Hürriyet Mah. Semt Kanatlı Cad. No:81/3 İskenderun/HATAY

VEKİLİ : Av. Burcu DİKEN – Av. Deniz Gülşen AKBAY DAĞTEKİN
Numune Mah. 189. Sok. NO : 14 İskenderun / Hatay

ŞİKAYET EDİLENLER : 1-T.C. İskenderun Adliyesi Cumhuriyet Başsavcısı
Muhammet Emin ÜNALAN
2- 01.12.2023 tarihli basın açıklamasının hazırlayanlar ve kamuyu
bilerek ve isteyerek yanlış bilgilerle yönlendirilenler.

KONU : İlgililer hakkında İskenderun CBS 2023/20294 sayılı dosyada başlatılan soruşturmaya konu olay ile İskenderun Adliyesinin resmi internet sitesinde yayımlanan 01.12.2023 tarihli basın açıklamasında müvekkilimiz ile olayın meydana geliş şekli ile ilgili olarak gerçeğe aykırı, iftira mahiyetinde ve kamuoyunu yanlış bilgilendiren beyanlar nedeniyle ilgililer hakkında kamu davası açılması talebimiz hakkındadır.

AÇIKLAMALAR

Öncelikle Başsavcılık Kurumu devletin hem hassas hem de ciddi bir kurumudur. Başsavcılık adına bir açıklama yapılırken çok hassas ve makamın ciddiyetine uygun davranılmalıdır. Asla hilafı hakikat beyanlarda bulunulmamalıdır. Bu yönde açıklamalarda kamuoyunu bilerek ve isteyerek yanıltmak hem devleti küçük düşürür hem de suçtur.
Söz konusu açıklamaya yönelik usullerin ve kanunların çiğnendiğine dair belirgin hususları belirterek suç duyurusunda bulunmak ve gerçekleri bir kez daha ifade ederek suçluların cezalandırılmasını müvekkilimiz adına talep ediyoruz.

01.12.2023 tarihinde ise İskenderun Adliyesinin resmi internet sitesinde olay ve müvekkilimiz hakkında ifadeler içeren İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı adı ve namı altında ekte sunduğumuz basın açıklaması yayınlanmıştır. (ek-1)

Şöyle ki;

• Müvekkilimiz 30.11.2023 tarihi saat 08.30 ile 09:00 sıralarında aracı ile İskenderun Adliyesinin yanındaki tek yönlü yoldan ilerlerken giriş yasağı olan yoldan bir aracın geldiğini görünce, Adliye Taksi Durağına doğru çekilmiş ve araca yol vermiştir. Bu işlemi yaparken de gayri ihtiyari sağ kolunu “neden ters yönden gelmektesiniz” anlamına gelecek şekilde avcu yukarı doğru olacak şekilde havaya kaldırmıştır.
• Anılan araç müvekkilin yanında durarak camını indirince müvekkil de özür dileyeceklerini sanmıştır. Ancak anılan aracın içindeki başsavcı koruma memuru ve şoförü önce araçtan inmeden hakaretler etmişler ve daha sonra araçtan inerek müvekkilimizi darp etmişlerdir.
Bu durumda ;
a- Giriş yasağı olan yoldan araçlarıyla girdikleri ve trafiği tehlikeye attıkları halde bu bilgiyi kamuoyundan gizlediler. ( fotoğraflar ektedir)
b- Mobese kayıtlarında açıkça görüleceği gibi araçlar yan yana durduğu halde müvekkilin yolu kapattığını belirtmişler. Oysa müvekkil yolu kapatmış olsaydı, darp edildikten sonra Başsavcının şoförü aracın geçişini nasıl sağladı. ( Mobese kayıtlarında açıkça görülecektir.)
c- Müvekkil darp edilirken aracın içinde ve emniyet kemeri bağlıydı. Koruma polisi aracından inerek müvekkilin aracının yanına gelip açık camdan içeriye defalarca yumruk sallamıştır. Koruma polisi eğitimli ve müvekkilin çocuğu yaşta biri olduğu için müvekkilin bileğinden tutmuş diğer eliyle de sürekli müvekkilin yüzüne vurmuştur. Mobese kameralarından açıkça görüleceği gibi müvekkilin bırakın karşı koyması kendini savunma imkânı dahi verilmemiştir. Bu konuda da açıkça hilafı hakikat beyanlarda bulunarak herkesin gözü önünde yaşananları devletin bir resmi kurumunun çarpıtması kabul edilemez.
d- Diğer yandan yapılan açıklamada müvekkilin “ kontrollü şekilde etkisiz hale getirtildiği” belirtilmiştir. Öncelikle müvekkil bir suç işlediyse neden işlem yapılmadan bırakılıp gidildi? Diğer yandan müvekkil zaten aracındaydı. Sadece el sallayıp yola devam edilebilirdi. Yani müvekkili etkisiz hale getirilmesini gerektirecek bir durum bulunmamaktadır.
e- Ne yazık ki amaç kanunları uygulamak değildi. Muhtemelen araç camları indirildikten sonra, müvekkili tanımış olmaları ve siyasi kişiliği nedeniyle kişisel kin ve nefret duygularıyla hareket etmeleridir.
f- Müvekkilimizin darp etmesi suretiyle vuku bulan olay ile ilgili tarafımızca yapılan suç duyurusu üzerine İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığının 2023/20294 sayılı dosyasında soruşturma başlatılmış olup, yanı sıra İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı hakkında Hâkimler ve Savcılar Kurulu’na, koruma polis memuru hakkında ise İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğüne şikayette bulunulmuştur. Görüleceği üzere söz konusu olay ile kamu görevlisi failler hakkında adli ve idari mercilere başvuru yapılmıştır.
g- Söz konusu basın açıklaması olayın meydana geldiği yolun/ mahallin nitelikleri ve olayın meydana geliş şekli başta olmak üzere tamamıyla gerçeğe aykırı unsurlar ihtiva etmekle, yanı sıra, müvekkilimiz Bülent AKBAY hakkında da iftira niteliğinde ifadeler içerdiğinden;
• İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin ÜNALAN, bizatihi faillerinden biri olarak adli merciye intikal bir olay hakkında başlatılmış soruşturmayı ve kamuoyunu yanlış sevk ederek, olay açısından sorumluluğunun kaldırılmasını sağlayacak şekilde yönlendirmeyi amaçlamaktadır. Muhammet Emin ÜNALAN, bu saikını gerçekleştirmek için ise 30.11.2023 tarihinde meydana gelen darp olayındaki gibi Başsavcılık makamının kendisine sağladığı güç ve yetkileri kullanmaktadır.
• 30.11.2023 tarihli olayın meydana geldiği yolun girişe yasak yerinden giriş yaptığı, ve bu nedenle tek yönlü olduğunu ve buna ilişkin de trafik levhasının bulunduğunu gösterir 01.12.2023 tarihinde çekilmiş fotoğraf ve video kaydını ekte sunmaktayız. (ek-2)
• Ayrıca müvekkilimiz ile ilgili iddiaların ( saldırgana karşı kendisinin de hakaret ve fiziki müdahalede bulunduğu yönündeki)hiçbir surette gerçeği yansıtmadığı, yalan içerikte hilafı hakikat olduğu İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığınca suç duyurumuz üzerine başlatılan 2023/20294 soruşturma sayılı dosyasında muhafaza altına alınması 30.11.2023 tarihinde talep edilen kamera görüntüleri, tarafımızca bildirilecek ve Sayın Başsavcılık tarafından tespit edilecek tanıkların alınacak beyanları ile hekim raporları başta olmak üzere somut deliller ile de sübuta erecektir.

• İletişim araçları ile başta internet ve sosyal medya üzerinden dezenformasyon olarak anılan içerikte yalan bilgi yaymak bilindiği üzere ülkemizin kanayan yarası bir durumdur. Bunun önüne geçmek için ülkemiz kanun koyucuları tarafından özel düzenleme ve yasa dahi çıkarıldığı malumdur.

• Muhammet Emin ÜNALAN dezenformasyon ile ilgili getirilmiş düzenlemeleri devletin ve getirilmiş olduğu makamın imkanlarını kullanarak çiğnemiştir. Müvekkilimiz Bülent AKBAY nezdinde yargı erkinin kurucu unsuru olan avukatları, meslek birliğimiz Hatay Barosunu ve Türkiye Barolar Birliğini töhmet altında bırakmıştır.

• Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin ÜNALAN ile 01.12.2023 tarihli basın açıklamasının hazırlanması ve yayınlanmasında rol oynayan T.C. İskenderun Başsavcılığında görevli memurların ;

– Türk Ceza Kanunun madde 217/A ‘ da yer alan ve”… Sırf halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saikiyle, ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır….” şeklinde tanımlanmış -Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma-suçunun yanı sıra ;
– Türk Ceza Kanunun madde267’ de yer alan ve ” …Yetkili makamlara ihbar veya şikayette bulunarak ya da basın ve yayın yoluyla, işlemediğini bildiği halde, hakkında soruşturma ve kovuşturma başlatılmasını ya da idari bir yaptırım uygulanmasını sağlamak için bir kimseye hukuka aykırı bir fiil isnat eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır….” şeklinde tanımlanmış -İftira- suçunu,
– Türk Ceza Kanunun madde271’de yer alan ve ” …İşlenmediğini bildiği bir suçu, yetkili makamlara işlenmiş gibi ihbar eden ya da işlenmeyen bir suçun delil veya emarelerini soruşturma yapılmasını sağlayacak biçimde uyduran kimseye üç yıla kadar hapis cezası verilir…” suçunu işledikleri açıktır.

• İzah edilen olay nedeniyle şüpheliler hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak, soruşturma neticesinde İskenderun CBS 2023/20294 sayılı dosyada başlatılan soruşturmaya konu olay ile İskenderun Adliyesinin resmi internet sitesinde yayımlanan 01.12.2023 tarihli basın açıklamasının derhal kaldırılması gerektiği aşikârdır.
• Müvekkilimiz ile olayın meydana geliş şekli ile ilgili olarak gerçeğe aykırı, iftira mahiyetinde ve kamuoyunu yanlış bilgilendiren beyanlar TCK’nın gerekli maddelerince cezalandırılma yapılması istemi ile kamu davası açılmasına karar verilmesini saygılarımızla talep ederiz.

NETİCE VE TALEP :
Açıklanan ve resen göz önüne alınacak nedenlerle,
-gerekli soruşturmanın yapılarak, soruşturma neticesinde şüpheliler hakkında TCK’nın gerekli maddelerince cezalandırılma yapılması istemi ile kamu davası açılmasına,
– şüphelilerin kimlik tespiti başta olmak üzere diğer delillerin derhal toplanmasını ve gereken tedbirlerin alınmasına karar verilmesini saygılarımızla arz ve talep ederiz.
01.12.2023

Şikayetçi Bülent AKBAYVekili
Av. Burcu DİKEN

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER