Cuma, Mart 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiBayrağımıza Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

Bayrağımıza Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkan Yardımcısı Dr. Nuri Kaplan, Suriye’nin muhaliflerin kontrolü altında bulunan Azez ve Cerablus bölgelerinde Türk bayrağına yapılan saldırıları değerlendirdi.

“Hüseyin Baş’ın desteklenmesi gerekmektedir.”

Şimdi biz Suriye ile olan diyaloğumuzu geliştirmeden, Esad ile konuşmadan bu problemi çözemeyiz” diyen Nuri Kaplan şöyle devam etti; “Genel Başkanımız Hüseyin Baş ısrarla şunu söylüyor. ‘Bana müsaade edin, Esad ile oturup konuşayım ve 3 günde bu meseleyi halledeyim’ diyor. Bu hakikaten hem milli menfaatlerini hem de bölge menfaatlerini koruyan barışa yönelik bir yaklaşım. Bu söylemin eyleme dönüşmesi için Hüseyin Baş’ın desteklenmesi gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

“Bayrağımıza yapılan saldırının arkasında o güç var”

Hedefin Türkiye ile Suriye arasında savaşı körüklemek olduğunu ifade eden Nuri Kaplan, “Bu bölgede bayrağımız yakılırken neticede Türk insanı şunu düşünüyor; Suriye sınırları içinde Araplar var ve bunlar Türk düşmanı. Bunun ne Araplıkla, ne Müslümanlıkla alakası olmadığını düşünüyorum. Bu bölgeyi kim karıştırmak istiyorsa, bu bölgede kim savaş çıkartmak istiyorsa, bu bölgedeki halkları ve ülkeleri kim karşı karşıya getirip savaştırmak istiyorsa bayrağımıza yapılan saldırı onun eseridir, yoksa bir kişinin orada tetikçilik yapması olayın en küçük bölümüdür.” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER