Perşembe, Mart 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiBayram Tatili 9 Gün Oldu

Bayram Tatili 9 Gün Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı tatilini takip eden 13-14 Temmuz günlerinin idari izin kapsamına alınacağını açıkladı.

Erdoğan, bayram tatiliyle ilgili açıklamasında “Kurban Bayramını takip eden günler ile 15 Temmuz arasındaki çarşamba ve perşembe günlerinin idari izin kapsamına alınacağı haberini sizlerle paylaşmak istiyorum.” şeklinde konuştu.

Buna göre Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yükselen enflasyonun ise 2023’ün şubat ve mart aylarından itibaren düşeceğini söyledi.  Öte yandan Erdoğan, Suriye’ye yeni harekat mesajı vererek, “Başladığımız güvenlik koridorumuzun eksiklerinin tamamladıktan sonra orada da harekatlara başlayacağız.” diye konuştu.

 Asgari Ücrette Artış Olacak Mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan; ”En kısa sürede müjde vereceğiz Asgari ücreti artırarak, işverenlerin de omuzlarındaki yükü kaldırarak adil bir yükseliş yapmıştık. Bunun için Çalışma Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim. Böylece yapılan artışın istihdam herhangi olumsuz bir etkiye yol açmasına izin verilmeyecektir. İnşallah kısa bir sürede müjde vereceğiz. Amacımız enflasyon oranı kaç olursa olsun, hiçbir çalışanımızın ve emeklimizin hayat pahalılığı altında ezilmesine müsaade etmemektir. ”Detaylarını açıklayacağımız bu çalışmanın emeklilerimize ve çalışanlarımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER