Perşembe, Nisan 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiBayramda Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edilecek Mi? İbrahim Kalın Açıkladı..

Bayramda Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edilecek Mi? İbrahim Kalın Açıkladı..

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, bayramda sokağa çıkma yasağı ile ilgili açıklamada bulundu. Bayramda kaç gün sokağa çıkılmayacak? Bayramda sokağa çıkma yasağı ilan edilecek mi?

Bayramda Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edilecek Mi? İbrahim Kalın Açıkladı..

Kalın, “Bayramda sokağa çıkma kısıtlaması ihtimaller dahilinde mi?” sorusuna”İhtimaller dahilindedir. Bu önümüzdeki üç haftada salgının seyri tarafından belirlenecek bir takvim. Şu an bir şey söylemek erken. Bu konuyla ilgili Bilim Kurulu’nun önerileri alındıktan sonra varılacak nihai kararı, Sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyuyla paylaşacaktır.” cevabını verdi.

Türkiye’de Ligler Sonlandırılacak Mı?

İbrahim Kalın, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Futbol Federasyonunun yoğun bir mesai harcadığını belirterek, sadece futbol değil, tüm liglerle ilgili salgının seyrine göre karar verileceğini belirtti.

Coronavirüsün Ekonomideki Daralmaya Etkisi

Kalın, “Ekonomistlerce koronavirüsün dünya ekonomisine maliyetinin 6-7 trilyon dolar olacağı tahmin ediliyor. Tabii çok ciddi bir rakam. Küresel ekonominin küçülmesinden herkes etkilenecek. Dünya ekonomisinin normale gelmesi için de küresel bir çaba gerekiyor. Ulusal ekonomilerin ve küresel piyasaların toparlanması zaman alacak. Biz Türkiye olarak bu sürecek hazırlıklı girdik. Açıkladığımız paketler, Hazine ve Maliye Bakanlığımızın açıkladığı paketler; hamdolsun işçimizin, işverenimizin, KOBİ’lerimizin, memurlarımızın, serbest meslek erbabının herkesin nefes almasını sağladı. Tabii hayatın ve ekonominin normale dönmesi için üzerinde çalıştığımız konular var.” dedi.

etiketler:Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER