Perşembe, Mayıs 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiBDDK'dan Citibank, BNP Paribas ve UBS'ye İşlem Yasağı

BDDK’dan Citibank, BNP Paribas ve UBS’ye İşlem Yasağı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), döviz manipülasyonu yapan Citibank, BNP Paribas ve UBS‘ye işlem yasağı getirildiğini duyurdu.

BDDK’dan Citibank, BNP Paribas ve UBS’ye İşlem Yasağı

BDDK kaynakları “Türk bankalarına TL yükümlülüklerini vadesinde yerine getirmeyen BNP Paribas SA, Citibank NA, UBS AG’ye işlem yasağı getirildi” dedi.

Türkiye’de Bankalara Karşı Olan TL Yükümlülüklerini Yerine Getirmediler

Alınan kararda, “Bu üç banka Türkiye’deki bankalara karşı olan Türk Lirası yükümlülüklerini vadesinde yerine getirmediği tespit edildiğinden, yurt dışında kurulu söz konusu bankalar dahil ülke bankalarımıza Türk Lirası yükümlülüğünü yerine getirme konusunda gecikmeye düşen tüm yabancı bankalar ve söz konusu bankaların yurt dışında kurulu grup bankaları ile bir bacağı Türk Lirası olan yeni bir döviz işleminin yapılmamasına ve bu mahiyetteki vadesi gelen işlemlerin yenilenmemesine Kurul tarafından karar verilmiştir” denildi.

BNP Paribas, ABD’ye Manipülatif İşlemlerden Ötürü Para Cezası Ödemişti

Bankacılık kaynakları, “Yapılan işlem sonrasında ortaya çıkan yükümlülüğün yerine getirilmemesi tüm dünyada belli müeyyidelere tabidir. Yerli ya da yabancı bir bankanın satmış olduğu ABD dolarını, SWIFT sistemi üzerinden alıcı bankaya ödememesi sonucunda ortaya çıkan tablo ve uygulanacak cezai yaptırımlar ne ise, yerli ya da yabancı bir bankanın satmış olduğu TL’yi EFT sistemindeki alıcıya ödememesi durumunda da benzer şekildedir” dedi.

Ayrıca, ismi geçen bankalar arasında yer alan BNP Paribas’ın geçtiğimiz yıllarda gelişmekte olan ülke para birimlerinde yaptığı manipülatif işlemlerden ötürü ABD bankacılık otoritelerine 350 milyon dolar ceza ödemek zorunda kaldığı hatırlatıldı.

etiketler: BDDK, BDDK haber, döviz, döviz haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER