Perşembe, Mayıs 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaTanıtım YazısıBedelli Askerlik Hakkından Kimler Yararlanabilir?

Bedelli Askerlik Hakkından Kimler Yararlanabilir?

Bedelli Askerlik Hakkından Kimler Yararlanabilir?

Bedelli askerlik, son zamanlarda Türkiye içerisinde yoğun olarak başvuru alan bir haktır. Bu hak sayesinde kişiler görev zamanı geldiğinde 6 aylık askerlik süreci yerine devlet tarafından belirlenmekte olan gün sayısı kadar askerlik icra eder. Bu ise Türkiye Cumhuriyeti içerisinde 28 gündür. 28 günü tamamlayan kişiler, yapmış oldukları bedelli askerlik ile beraber askerlik sürecini de başarılı bir şekilde tamamlamışlar.

Bedelli askerlik yapabilmek için belirli bir ücretin devlet dairelerine ödenmesi gerekir. Bu ücret dilimleri ise genel olarak yine devlet tarafından zamanla değişikliğe uğrayabilmektedir. Bu sebeple de askerlik sürecini bedelli olarak yapacak olan kişilerin ücret kısımlarını da takip etmesi gerekir. Aksi taktirde askerlik hizmetinizi süreniz kısalmadan normal zaman diliminde yapmak zorunda kalabilirsiniz.

Bedelli askerlik sürecine dahil olabilmek için yine devlet tarafından belirli şartlar ve koşullar istenmektedir. Bu şartlar ve koşullar yaş sınırlaması, bedel miktarı ve bunun gibi şartlardır. Bedelli askerlik başvurusu yapacak ve bu şartların neler olduğunu öğrenmek istiyorsanız, sizler için listelediğimiz aşağıdaki şartları inceleyebilirsiniz:

  • Türkiye’de yapılan bedelli askerlik için askerlik çağına gelmiş olmak gerekir. Bunun akabinde herhangi bir yaş kısıtlaması olmadan askerlik hizmetini bedelli olarak yapmak mümkün olacaktır. Bu koşullarda aranan tek ve en önemli şart ise askerlik hizmetine başlamamış olmaktır. Eğer halihazırda askerlik görevinizi yerine getiriyorsanız, bedelli askerlik başvurunuzu da yapamazsınız.
  • Yoklaması olmayan yükümlüler sınıfı için, gerekli sağlık kontrolleri sonrasında askerlik hizmetine elverişlidir kararı gerekir. Bu kararı almanızla beraber bedelli askerlik sürecinize de dahil olabilirsiniz.
  • Bedelli askerlik yapma hakkına sahip olarak bu haktan vazgeçmemeniz gerekir. Eğer bu haktan daha önce vazgeçmişseniz, bedelli askerlik yapma şansına da erişemezsiniz.

Yukarıda yer alan şartlar ile beraber, ülkemiz içerisinde sunulan bu hizmetten yararlanmak mümkün olacaktır. Bunlarla beraber, bedelli askerlik malzemeleri konusunda da araştırma yapılarak daha hazırlıklı bir şekilde hareket edilebilir. Bu sayede gidilecek olan yerde de herhangi bir malzeme eksikliği yaşamadan görev süresi başarılı bir şekilde tamamlanabilecektir.

Bedelli Askerlik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bedelli askerlik başvurusu, askerlik zamanı gelen kişiler tarafından yapılır. Bu aşamada görev yükümlülüğü gelen kişiler hangi bankalara para yatıracağını ve başvuruları nereye yapacağını da bilmemektedir.

Bedelli askerlik sürecine başvuru yapabilmek için hem E-devlet uygulamasını kullanabilir hem de isteğinize göre yakınınızdaki askerlik şubelerine gidebilirsiniz. Yapılacak olan başvuru ile beraber ödemeler de yine Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Halk Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası, Malmüdürlükleri ya da Defterdarlıklar üzerinden T.C kimlik numarası ile yapabilir.

Başvurular sonrasında bu sürece dahil olacak ve askeri malzeme gibi birçok ürüne ihtiyaç duyacaksınız. Bunun için de yine alışverişini yaparak tamamen hazır bir şekilde bedelli askerlik sürecinize başlamayı unutmayın.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER