Perşembe, Nisan 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiBelediye Başkanı, kurduğu WhatsApp grubuyla… Pahalılığı Bitirdi!

Belediye Başkanı, kurduğu WhatsApp grubuyla… Pahalılığı Bitirdi!

Çanakkale’nin Ayvacık İlçesi’ne bağlı Küçükkuyu beldesi, corona virüsüne karşı bir ilki başlattı. Belediye ile pazarcı esnafı arasında WhatsApp grubu kuruldu. Fiyatlar, arttık WhatsApp grubuna gelen mesajlar ile belirleniyor.

Belediye Başkanı, kurduğu WhatsApp grubuyla… Pahalılığı Bitirdi!

Beldede, pazar fiyatlarında, “Tavan ücret” var. Domatesten üzüme, patatese kadar her şeyin en çok kaç liraya satılacağı belli. Alta inmek serbest, üste çıkmak yasak. Ziraat Mühendisi 51 yaşındaki CHP’li Belediye Başkanı Cengiz Balkan, pazarlarda satılan ürünler için tavan ücret belirledi, bu fiyatların üzerine çıkılamıyor.

Vatandaşlarımız daha uygun fiyatlarla ürünlere ulaşıyor
Cengiz Balkan, 31 Mart yerel seçimlerine üçüncü kez ipi göğüsledi. Balkan “2009’dan bu yana yani 11 yıldır Küçükkuyu Belediye Başkanı benim. Hal fiyatlarını inceliyoruz. Bir fiyat belirliyoruz. Daha ucuzu için kimse pazarda dolaşmıyor” dedi.

Hangi ürünün, en çok kaç liraya satılacağı da WhatsApp grubundaki pazarcılara her hafta bildiriliyor. Balkan, “Bu sayede salgın nedeniyle oluşabilecek fırsatçılığın önüne geçtik. Vatandaşlarımız daha uygun fiyatlarla ürünlere ulaşıyor” dedi.

Balkan, pazarcı esnafına bir gün önceden fiyat tarifesini gönderiyor. Bu tarifenin üzerine çıkan esnafa da 392 lira ceza veriliyor. Ancak şimdiye kadar yüksek fiyattan ürün satan esnafa rastlanmamış.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER