Pazartesi, Mayıs 6, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberBelen Belediye Başkanı İbrahim Gül: Hatay yangınıyla ilgili sabotaj ihtimali üzerinde duruluyor"

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül: Hatay yangınıyla ilgili sabotaj ihtimali üzerinde duruluyor”

 

Hatay’da ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle yerleşim alanlarına sıçrarken, gelen ilk bilgilerde yangının trafo patlaması sonucu çıktığı aktarıldı. Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, yangının farklı noktalarda çıkması nedeniyle sabotaj ihtimali üzerinde durduklarını belirtti.

Bugün sabah saatlerinde Hatay’ın Belen ilçesinde çıkan ve İskenderun ilçesindeki iki mahalleye de sıçrayan orman yangınına müdahaleler hala devam ediyor. Kısa sürede yerleşim yerlerini sıçrayan yangın nedeniyle Belen-İskenderun kara yolu da trafiğe kapatıldı.Valilik tarafından yapılan ilk açıklamada, yangının trafo patlaması sonucu çıktığı aktarıldı.

.“SABOTAJ İHTİMALİNİ AKLIMIZA GETİRDİ”

Bu açıklamadan kısa bir süre sonra değerlendirmelerde bulunan Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, ilçede tahliye işlemlerinin devam ettiğini belirtti ve “Yangının kaynağı olarak trafo diye düşünüldü. Ancak yangının farklı farklı alanlarda çıkması sabotaj ihtimalini aklımıza getirdi. Yeni gelen bir bilgiye göre Belen ilçesine sınır olan Arsuz ilçemizde de yangın çıkmış. Bu da sabotaj ihtimalini güçlendiriyor” ifadelerine yer verdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER