Pazar, Mayıs 12, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberBelen Kaymakamlığı uyardı

Belen Kaymakamlığı uyardı

Belen Kaymakamlığı bir duyuru yayınlayarak izalosyon tedbirlerine uyulmasını istedi.
Kaymakamlığın açıklaması şöyle:

Belen Kaymakamlığı uyardı

İçerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde koronavirüs salgınıyla mücadelenin etkin olarak sürdürülebilmesi için alınan tedbirlere ve belirlenen kurallara riayet edilmesi elzemdir. 2020/83 sayılı kurul kararımız ve İçişleri Bakanlığının 20.08.2020 tarihli ve 13429 sayılı Genelgesi ile; izolasyon süreçlerini evlerinde geçirmekte olan, hastalık belirtisi gösteren veya bu yönde tanı konulan kişiler ile temaslı oldukları belirlenen kişilere yönelik etkin takip ve denetim sistemi belirlenmiştir.
Yapılan rehberlik ve denetimlere rağmen hakkında izolasyon kararı verilmiş bazı kişilerin tedbirlere aykırı davranıp ikametlerini terk ederek, halk sağlığını riske attıkları, hastalığın başka kişilere bulaşa sebebiyet verdikleri anlaşılmaktadır.
Kaymakamlığımız koordinesinde kurulan İzolasyon Denetim Ekipleri, izolasyon denetimlerini sıkı bir şekilde devam ettirmektedir. Covid-19 tanılı ya da temaslısı olması nedeniyle evlerinde izolasyon altında bulunan vatandaşlarımızın, izolasyon koşullarına uyup uymadığı ekiplerimizce denetlenerek gerekli işlemler tesis edilmekte ve uyarılar yapılmaktadır.
İzolasyon altında bulunan ve tedbirleri ihlal edenler, adli ve idari cezai müeyyideyle karşılaşacakları gibi, bundan böyle İl ve İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararları doğrultusunda, Antakya ve İskenderun İlçesinde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait Yurtlarda izolasyon süreçlerini zorunlu olarak tamamlamaya tabi tutulacaklarını, ayrıca iaşe ve ibate bedelleri, izolasyonu ihlal eden kişilerden tahsil edilmek suretiyle izolasyon süreleri bu merkezlerde tamamlatılacaktır.
Vatandaşlarımızın bu konuda dikkatli olmaları, izolasyona tabi vatandaşların izolasyon kurallarına uymaları ve izolasyonu ihlal edenlerle ilgili olarak vatandaşlarımızın HES Uygulaması (Hayat Eve Sığar) ve 112 çağrı merkezi aracılığıyla gerekli bildirimde bulunarak görevlilerimize yardımcı olmaları, bu salgının MASKE, MESAFE VE TEMİZLİK kurallarına uyarak atlatabileceğimizi göz önünde bulundurmaları önemle duyurulur.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER