Pazartesi, Nisan 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaBelenBelen Yolu Proje Çalışmaları 2022'de Bitiyor

Belen Yolu Proje Çalışmaları 2022’de Bitiyor

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’nın Hatay’ın karayolu ulaşımının en büyük sorunlarından biri olan “Belen Geçidi”nde yaşanan kazalar ve sıkıntılar ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na yaptığı Başvuruya bakanlık “2022’de başlanıyor” yanıtı verdi.
ATSO’nun bakanlığa resmi başvurusu sonrası gelen yanıt ve ATSO başkanı Hikmet çinçin’in açıklamaları:
2018’DE PLANLANDI, 2022 SONUNDA BİTECEK
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından verilen yazılı cevapta “Talebiniz incelenmiştir, bu amaçla 2018 yılında uzunluğu 36 kilometre olan İskenderun Hatay Otoyolu Etüt ve proje çalışmaları Genel Müdürlüğümüzce başlatılmış olup, 2022 yılı sonunda tamamlanması planlanmaktadır” cevabı geldi.
ÇİNÇİN’DEN BAKANLIĞA TEŞEKKÜR MESAJI
ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, cevabı kamuoyuyla paylaşırken “Yazımıza hızlı bir şekilde cevap veren Bakanlığımıza teşekkür ediyor, Hatay’ın ulaşımının can damarı, İlimiz ekonomisi ve ulaşımı için çok önemli olan bu yolun bir an önce bitmesini istiyor, konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna bir kez daha ifade etmek istiyorum.” Açıklaması yaptı.
Oda olarak her platformda dile getirdiğimiz ve İlimizin karayolu ulaşımının en büyük sorunlarından biri olan “Belen Geçidi”nde yaşanan kazalar ve sıkıntılar ile ilgili T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na yaptığımız yazılı müracaatımıza gelen cevabi yazıda
“Hatay Otoyolu Etüt ve Proje çalışmalarının başlatıldığı ve 2022 yılında projenin bitirileceği kaydedilmiştir.”
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER