Perşembe, Mayıs 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaBelenBelen’de ilk yerinde dönüşüm Halilbey'de

Belen’de ilk yerinde dönüşüm Halilbey’de

 

6 Şubat depremi ardından Belen ilçesinde ağır hasar gören evlerin dönüşümü için önemli bir adım atıldı. Depremden etkilenen bölgelerde yapılan çalışmalar kapsamında, onaylanan ilk yerinde dönüşüm projesi kapsamında Halilbey mahallesinde inşaat çalışmaları başladı.

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Depremde yıkılan evlerimizin yerinde dönüşümü için ilk çalışmayı, bugün Allah’ın izniyle temel atarak başlatıyoruz. Deprem sonrası yaşanan acılara çözüm bulmak için hızlı ve etkin adımlar atıyor, belen ilçemizdeki hasarlı binaların dönüşümü için elimizden gelen çalışmanın en iyisini yapmaya hazırız. İlk temel çalışmamız hayırlı uğurlu olsun” İfadelerini kullandı.

İnşaat çalışmalarının başlamasıyla birlikte, bölge sakinleri ve vatandaşlar, dönüşüm sürecinin olumlu etkilerini hissetmeye başladı. Dönüşüm projesiyle birlikte, hem deprem riskine karşı dayanıklı yapılar inşa edilmesi hem de çevre düzenlemeleriyle ilçenin yaşam kalitesinin artırılması bekleniyor.

Belen ilçesindeki dönüşüm projelerinin önümüzdeki dönemde hızla devam etmesi planlanıyor. Bu projeler, hem bölge halkının güvenliği hem de şehir planlaması açısından büyük önem taşıyor.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER