Perşembe, Nisan 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaBelenBelen'deki Kanalizasyon Patlaması Halkı İsyan Ettirdi

Belen’deki Kanalizasyon Patlaması Halkı İsyan Ettirdi

Hatay’ın Belen ilçesine bağlı Sarımazı Mahallesi Kanalizasyon patlaması halkı isyan ettirdi. Kanalizasyon patlaması üç gün sürerken, halkın şikayetleri sonucunda yapıldı. Bu bölgede sürekli patlama olduğu ve patlamadan sonra yapıldığını ama birkaç gün sonra yeniden patladığı mahalle sakinleri tarafından belirtiliyor.

Sarımazı mahallesi Aslanlı sokak No: 52 Ekinciler çalışanları Kooperatifi olarak bilinen 3 blokta 26 daire bulunurken,  bu alanda sürekli kanal patlaması yaşandığını ve sağlam yapılmadığından Belen ilçesinin tüm kanalının buradan geçtiğini söyleyen Mahalle  sakinlerinden İlknur Öz, sürekli lağımın patladığını ve çaresiz kaldıklarını belirterek şunları dile getirdi:

 “Lağımlarımız patlıyor, sürekli bu halde yaşıyoruz, çocuklarımız hastalanıyor ne yapacağımızı bilemiyoruz. Belen belediyesini arıyoruz, bize Hatay büyükşehir belediyesini gösteriyorlar, büyükşehirden geliyorlar ama ilgilenmiyorlar. Biz bıktık ve yetkililerden alaka ve doğru, dürüst çözüm bekliyoruz. Oy zamanı nasıl geliyorlarsa, şimdi de gelip sorunumuzu çözmeleri gerekiyor, ben oy veriyorum, ben vergi veriyorum. Ben kanal kullanma ücreti ödüyorum ama bütün ilçenin bokunu çekiyorum. Bütün mahallenin pisliği burada bir haftadır akmaktadır.”

Mahalle sakinlerinden Emel Yılmaz ise şunları söyledi:  “Bir haftadır lağım suları altında yaşıyoruz. Bu yüzden benim kızım hasta olarak yatmaktadır. Hastaneden yeni çıktı.”

Ayşe Tosun,  Hatay Büyükşehir belediyesi başkanı Lütfü Savaş’a çağrı yaparak seslerini duymasını istedi. Ayşe Tosun,  “Lütfü Savaş duysun, lağımların içinde yaşıyoruz. Çocuklarımız bu lağım sularının içinden okula gitmek zorunda kalıyorlar. Kaç gündür şikayet ettik. Çözmelerini istedik. Çözeriz diyerek gidiyorlar, patlamayı yapıyorlar ama sağlam yapılmadığı için yeniden patlıyor. Bu soruna kalıcı çözüm istiyoruz” talebinde bulundu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER