Pazar, Mayıs 5, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberBelen'deki Kızlar Manastırı'nın Yıkılmasına Bakanlık'tan Ret Geldi

Belen’deki Kızlar Manastırı’nın Yıkılmasına Bakanlık’tan Ret Geldi

İskenderun Belediyesi mülkiyetinde bulunan Belen ilçesinin Güzelyayla Mahallesi’ndeki Kızlar Manastırı, Meryem Ana‘nın göğe yükselişine adanmış kutsal bir inanç merkezi konumda bulunuyor. Tapusunda 53 bin liralık ihtiyati haciz şehri bulunan Kızlar Manastırı’nın “tehlike arz ettiği” gerekçesiyle yıkılmasını talep eden Belen Belediyesi’ne, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ret geldi.

Belen’deki Kızlar Manastırı’nın Yıkılmasına Bakanlık’tan Ret Geldi

İskenderun Belediyesi Meclisi’nin CHP’li üyeleri, Latin Katolik Kilisesi’ne bağlı Hatay’da 1900’lü yılların başında yapılan ve Meryem Ana’nın göğe yükselişine adanmış kutsal bir inanç merkezi olan Kızlar Manastırı’nın Taşınmaz Kültür Varlığı olarak tescili için Hatay Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne başvurdu.

CHP’li Üyelerin Kızlar Manastırı Başvurusu için Yasal Süreç Başladı

1 Ağustos 2019 tarihinde, Hatay’da 1900’lü yılların başında yapılan Latin Katolik Kilisesi’ne bağlı ve Meryem Ana’nın göğe yükselişine adanmış kutsal bir inanç merkezi olan Kızlar Manastırı için İskenderun Belediye Meclisi, belediyenin borcu karşılığında Hazine’ye devredilmesine yönelik yetki aldı.

Belen Belediyesi, kendi sınırları içinde kalan manastırın ‘tehlike arz ettiği’ gerekçesiyle,Kızlar Manastırı’nın yazışmaların devam ettiği sürede yıkılmasını talep etti. İskenderun Belediyesi Meclisi’nin CHP’li üyeleri, Kızlar Manastırı’nın, Taşınmaz Kültür Varlığı olarak tescili için Hatay Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne başvurdu.

CHP üyelerinin başvurusu üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı, tapusunda 53 bin TL’lik ihtiyati haciz şerhi bulunan manastırın anıt olarak tescil edilmesi için gerekli yasal süreci başlattığını duyurdu. Söz konusu süreç içerisinde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Belen Belediye Başkanlığı, İskenderun Belediye Başkanlığı ve Belen Kaymakamlığı’na ‘hiçbir inşai ve fiziki müdahalede bulunulmaması’ talimatı verildi.

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin’in soru önergesine yönelik Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy da “Yasal süresi tamamlanınca Kızlar Manastırı’nın Hatay Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nda, anıt olarak tescil edilmesi beklenmektedir” ifadelerine yer verdi.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER