Pazar, Haziran 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayBen Buradayım Sanat Atölyesi  Hatay’da…

Ben Buradayım Sanat Atölyesi  Hatay’da…

Psiko-destek amaçlı sanat terapi projesi olan “Ben Buradayım Sanat Atölyesi”, Hatay’da çocukların iyi olma halini desteklemek için hayata geçiyor. Konusunda uzman eğitimcilerle birlikte yapılan saha araştırması sonucu ihtiyaca göre tasarlanan “Ben Buradayım” projesi kapsamında 10 – 31 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacak sanat atölyeleriyle en az 1000 depremzede çocuğa ulaşılması hedefleniyor. 

Özellikle depremden etkilenen kesimlerden biri olan çocuklar, geçen bir yılın sonunda ise fiziksel yıkımın yanında ruhsal ve manevi yıkımın etkilerini gün geçtikçe daha fazla hissediyor.  Ben Buradayım! / I am Here! –Sanat Atölyesi, profesyonel deneyimlerini amatör bir ruh ile bir araya getiren yaratıcı ekibin katkılarıyla; geçmişten günümüze projenin ana destekçileri olan ABD BüyükelçiliğiAile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türk Çocukları Eğitim Vakfı-TÜÇEV, ABD’li bir sivil toplum kuruluşu olan The Global Children’s Art Programme- GLOCAP ve MK SAN-ART iş birliği ile gerçekleşiyor.

“Ben Buradayım” projesi, sanatın iyileştirici gücünden yararlanarak uygulanacak olan logoterapi yöntemi ile bölge halkının yaralarının iyileşme sürecine katkı sağlayacak. Ben Buradayım! / I am Here! –Sanat Atölyesi, yaratıcı sanatlar alanında eğitim, temsil ve kültürel değişim sağlayarak bu sosyal adalet sorununu ele alıyor. Ben Buradayım Sanat Atölyesinde, bu amaca ulaşmak için; varoluşundan bu yana insanlığın ve sanatın ortak dili olan evrensel dil olan resim, drama, müzik ve dans sanatları kullanılacak. Proje kapsamında 10-31 Mayıs tarihleri arasında Hatay’da çocukların katılımıyla sanat terapi (drama, dans terapi, müzik terapi ve resim) atölyeleri gerçekleştirilecek.

Proje son günü olan 31 Mayıs 2024 Cuma günü atölyelere katılan çocukların eserlerinin yer aldığı bir resim sergisi ile drama ve dans tiyatrosu performanslarının sunulacağı gösteri ile kapanış gerçekleşecek.

Program dahilindeki atölyeler dışında mümkün olduğu kadar köy ve konteyner kentlerde kalan diğer çocuklara ulaşılması adına onlarla da mini atölyeler yapılacak.

Ben Buradayım! / I’m Here! Projesi Hakkında:

Ben Buradayım! / I am Here! –Sanat Atölyesi, psiko-destek amaçlı bir sanat terapi projesi. Öncelikle depremin etkilerini birebir bölgede ve Türkiye’de hisseden insanlar sanatın iyileştirici gücünden yararlanacak, uygulanacak logoterapi yöntemi ile bölge halkının yaralarının iyileşme sürecine katkı sağlanacaktır.

“Ben Buradayım Sanat Atölyesi / I’m Here Art Workshop-2024” Projesi geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz Amerikalı sanatçı, eğitimci, hümanist Timothy Lomas anısına adanmış olup; Proje yaratıcı ekibi Makbule Kalyon (Proje Tasarım ve Koordinasyon), Şebnem CİRİT DOĞRU (Uluslararası İletişim Koordinatörü), Şahika ÇAĞLAR (Sanat Eğitimcisi), Suzanne GREGOIRE (Dans Eğitmeni – The Global  Children’s Art Programme – GLOCAP), Burcu KANAÇ (Sosyal Medya Koordinatörü), Muhammet Duymaz (Web Tasarım), Ozan Mumcu (Dijital Tasarım) ile Taner KALYON (Proje Gönüllüsü)’dan oluşmakta.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER