Çarşamba, Mayıs 1, 2024
No menu items!
Ana SayfaEğitimBerberliği Öğrenmek İçin İskoçyadan Geldi

Berberliği Öğrenmek İçin İskoçyadan Geldi

 

İskoçya’nın İnverness kentinde kafe işletmeciliği yapan 42 yaşındaki Bülent Saldıran, çocukluk hayali olan berberlik mesleğini öğrenmek için 5 bin kilometre yol kat etti.

İstanbul’da doğup büyüyen ve ardından İskoçya’da aile kuran Saldıran, Birleşik Krallıklarda son zamanlarda berberlik mesleğinin değer kazandığını gözlemlediğini söyledi.

Zaten çocukluk yıllarından beri aklında olan ve bulunduğu ülkede değer kazanan berberliği öğrenmek sosyal medya üzerinde araştırmalar yapan Saldıran, Hataylı berber Cuma Karaahmetli ile irtibat kurduğunu anlattı.

Sosyal medya üzerinden bulduğu berber ustasının yanına gelip daha önce hiç yapmadığı mesleği öğrenmek için yaklaşık 5 bin kilometre yol kat ederek Antakya ilçesine geldiğini belirten Saldıran, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bu meslek, çocukluğumdan beri aklımda olan bir meslekti. Daha önce hiç bu mesleği icra etme fırsatım olmadı. 42 yaşımdan sonra bu mesleğe gönül verdim. 7 haftadır burada berberlik mesleğini öğrenmeye çalıştım. Ustam Cuma Karaahmetli’den berberlikle ilgili teme bütün bilgileri aldım, uygulamalı olarak. İskoçya’ya döndüğümde berberlik sektöründe bir dükkan açıp, bu mesleğini ilerletmek istiyorum.” dedi.

Türkiye’de berberlik mesleğinin gençler tarafından çok önemsenmediğini gördüğünü söyleyen Saldıran, bu durumun tam aksine Avrupa’da ve özellikle Birleşmiş Krallıklarda berberlik sektörünün hızla büyüyen bir sektör haline geldiğini dile getirdi.

KARAAHMETLİ: İLK DEFA BÖYLE BİR TALEPLE KARŞILAŞTIM

Yaklaşık 28 yıldır bu mesleği yaptığını söyleyen berber ustası Cuma Karaahmetli ise, ilk defa böyle bir talep ile karşılaştığını ve gerçekleştirdiğini söyledi.

Sosyal medya üzerinden kendisine ulaşıp 42 yaşından sonra bu mesleği öğrenmek istediğini söyleyen Bülent Saldıran’ın bu talebi karşısında çok şaşırdığını anlatan Karaahmetli, konuşmasına şöyle devam etti: “7 haftadır eğitim gören misafirimize elimizden geldiğince mesleği öğretmeye çalıştım. Mesleğin incelikleri konusunda eğitimler verdik. İnşallah başarılı olmuşuzdur. O da İskoçya’da kendi dükkânını açıp bu işi yapar, bizde bununla gurur duyarız. Daha önce benim yanıma eğitime gelenler oldu ama hepsi berberdi ve kendilerini geliştirmek için yanıma geldiler. Bülent abi ilk defa, sıfırdan başlayan biri olarak buraya geldi.” ifadelerine yer verdi.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER