Pazar, Mayıs 5, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberBerfin Özek'in Haklı Sitemi: "Verilen Ceza Benim Acılarıma Eş Değer Mi?"

Berfin Özek’in Haklı Sitemi: “Verilen Ceza Benim Acılarıma Eş Değer Mi?”

Hatay‘ın İskenderun ilçesinde 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 19 yaşındaki Berfin Özek‘e asitli saldırıda bulunarak sağ gözünü kaybetmesine ve yüzünün bir bölümünün erimesine neden olan Casim Ozan Çeltik davasında verilen karara ilişkin konuşan Berfin Özek, “Verilen ceza çok kısa bir süre benim acılarıma eş değer mi?” dedi.

Berfin Özek’in Haklı Sitemi: “Verilen Ceza Benim Acılarıma Eş Değer Mi?”

Casim Ozan Çeltik, “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan müebbet hapis cezası istemiyle
yargılanıyordu. Osmaniye 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldığı duruşmaya Berfin Özek’in ailesi, tarafların avukatları ile CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin ve bazı kadın platformu temsilcileri de iştirak etmişti. Mahkeme heyeti mütalaaya uygun olarak değerlendirme yaptı ve sanığa 13 yıl 6 ay ceza verdi.

Berfin Özek: “Bana Eski Güzelliğimi Verebilecekler Mi?”

Davada verilen karara ilişkin konuşan Özek, “Bana eski güzelliğimi verebilecekler mi?” dedi.

Berfin Özek Davası Nasıl Başladı?

15 Ocak’ta İskenderun’un Buluttepe Mahallesi 390 Sokak’ta dershaneden çıkıp evine giden Berfin Özek’in yolunu, eski erkek arkadaşı Casim Ozan Çeltik kesti. Çeltik, Berfin Özek’in yüzüne asit benzeri sıvı atıp, daha sonrada kaçtı. Sağlık ekipleri tarafından İskenderun Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Berfin Özek, ilk müdahalesinin ardından da Adana Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Yüzünde yanıklar oluşan Berfin Özek, Yanık Ünitesi’nde tedaviye alınırken, gördüğü uzun tedavinin ardından taburcu oldu. Berfin’in ancak yüzünde ağır yanık izleri kaldı. Bodrum’da tedaviye alınan Özek, sağ gözünü kaybederken, geçirdiği ameliyat ile göz kapakları ve dudağı yeniden yapıldı.

Berfin Özek: “Tek Dışarı Çıkamıyorum, Korkuyorum”

Ceza karşısında çok bunaldığını ve kendine gelemediğini söyleyen Berfin Özek, deniz havası almak için sahile çıktı. Özek “Sahilde arkadaşım ile dolaşarak dinlenmeye çalışıyorum ama dünyanın güzelliklerini göremiyorum” ifadesinde bulundu.

Tedirgin yaşadığını bir kez daha gözler önüne seren Özek, her an başına bir şey gelebilecek korkusu içerisinde yaşadığını ve dışarıya yanında biri olmadan çıkamadığını anlattı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın olayın olduğu ilk günden bu yana kendisiyle yakından ilgilendiğini, İskenderun Kadın Platformu’nun hiçbir zaman kendini yalnız bırakmadığını söyleyen Özek, “Verilen ceza çok kısa bir süre benim acılarıma eş değer mi? Sorarım size benim acılarıma eş değer mi? Biz o kadar acı çektik. O kadar kıvrandım, gözlerim görmüyor, yemek yiyemiyor, nefes alamıyordum. Hatta konuşamıyordum. Davanın peşini bırakmayacak. Benim eski güzelliğimi bana verebilecekler mi ? Hayır. Gözlerim gitti, gözlerim görmüyor. Bir gözüm yüzde 30 görüyor. Bulanık görüyorum, kitap okuyamıyorum, uzağı seçemiyorum.” dedi.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER