Pazartesi, Mayıs 4, 2026
No menu items!
Ana SayfaGenelBERFİN'E BİR DESTEKTE KADIN PLATFORMUNDAN

BERFİN’E BİR DESTEKTE KADIN PLATFORMUNDAN


İskenderunlu Berfin’in yüzüne saplantılı biri tarafından kezzap dökülmesi sonrasında oluşan tahribatın giderilmesi ve sağlığına kavuşması için İskenderun Kadın Platformu harekete geçti.
Platform Berfin’in ameliyatını yaptırmak için kampanya çalışması başlattı, girişimlerde bulundu, tutuklu sanığın da en ağır cezayı alması için mücadele veriyor. İskenderun Kadın Platformu üyeleri Berfin için bir araya gelerek, sülfürik asit yanığı tahribatının iyileştirilmesi, yeniden sağlığına kavuşturulması için yardım kampanyası, ameliyat süreciyle hukuki adımları konusunda yürütülecek yol haritasıyla ilgili çalışma yaptı.
İskenderun Kadın Platformu Dönem sözcüsü Avukat Mehtap Sert, platform olarak kadına yapılan şiddet konusunda bugüne kadar birçok olaya sahip çıktıklarını belirterek “Şimdi de Berfin için çalışma yürütüyoruz” dedi.
15 Ocak tarihinde Berfin’in dershaneden çıkarak evine giderken yaşadığı olayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Av. Sert “Çok aydınlanmayan karanlık bir sokakta, kör bir noktada şüpheli yüzüne kezzap dökmüş. Yüzü boynu ve elleri bundan zarar görmüş durumda. Gözlerden bir tanesi görmüyor, diğeri de % 50 görüyor. Yapan şüpheli tutuklandı, pantolonunda sülfürik asit çıktı. Kendisinin bilmediği olay ile ilgili kameraya görüntüleri yansıdı. Ciddi bir hazırlık soruşturması sürdürüldü. Gerçekten tüm hazırlık soruşturmasını yürüten ve büyük emek veren cumhuriyet savcısı Ebru hanıma teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.
Avukat Sert, hiç bir ayrıntıyı atlamadan çocuğun ‘ben o saatte orada değildim, şuradaydım’ dediği her yerin kamera MOBESE kayıtlarını eşleştirerek hazırlık dosyası mükemmel bir şekilde tamamlandığını söyledi.
Berfin de şuanda kati rapor almaya gönderildiğini, iki gündür Adana’da sıkıntılı ve ağır bir süreçten geçtiğini vurgulayan Av. Sert “Kati rapor geldikten sonra duruşma günü de belli olur. Berfin kesinlikle bu şahısla nişanlı değil, kısa bir süre sosyal medyada tanışıp arkadaşlık yapmışlar, bir yıl önce de ayrılmışlar. Bu dönemde çocuk askere gitmiş döndüğünde Berfin ile yeniden birlikte olmak istemiş ama kız bunu kabul etmemiş. Günlerce kızı takip etmeye başlamış Berfin’i takip ettiğine dair Berfin’in dershaneye gelen arkadaşlarının şahitlikleri de var. Ölümle tehdit etmiş daha öncede yumruk atma gibi şeylerde yaşanmış aralarında. Nişanlılık gibi bir durum kesinlikle söz konusu değil” şeklinde konuştu.
Av. Sert ‘nişanlılık’ olgusunun daha çok kadın cinayetleri ve kadına şiddet gibi vakalarda bu işin biraz yasal zemine oturtmak, meşrulaştırmak, toplumun gözünde meşruluk kazandırmak adına söylendiğini savunarak şöyle devam etti: “Kimin ne yaşadığı kiminle ne yaptığı nerde olduğu Berfin’in yüzüne kezzap atılmasıyla ilgili bir şey değildir. TCK’da değerlendirilmesi gereken şey olayın olduğu andır. Ancak toplumda böyle bir meşruluk olduğu için buna yönelik savunmalarla haksız tahrikten yararlanmak. Biz kadın platformu olarak buna izin vermeyeceğiz. Adam öldürmeye teşebbüsten yargılanmasını umuyoruz. Kadına karşı bir hassasiyetin oluşması için elimizden geleni yapacağız.”
Berfin’e yardım kampanyasıyla ilgili de Kaymakamlığa müracaat ettiklerini aktaran İskenderun Kadın Platformu Dönem sözcüsü Avukat Mehtap Sert, “Türkiye geneli bir bağış kampanyası yaparak ameliyatını yaptırmayı hedefliyoruz. Bu arada Sağlık Bakanlığını da bu olaya müdahil edip, estetik ameliyatını ücretsiz yaptırmayı düşünüyoruz. Bunun için milletvekillerine ulaştık. Berfin estetiği kendi zevki için yaptırmak istemiyor. Başına gelen şiddet sonucu oluşan bir olay, ameliyat süreci bir yıla yakın sürecek. Bu konuda çok başarılı olan iki doktor ile temas geçildi. İlk ameliyatın ardından yüzü belli bir seviyeye ve hormonal değerleri belli bir noktaya geldiğinde de ikinci bir ameliyatı olacak. Dört aşamalı ameliyatlarla tedavi olacak ve kök hücre tedavisiyle yapılacak. Göğsünün üzerine konulacak bir parça ile oluşacak deri yüzüne aktarılacak. Adana’da anlına öyle bir ameliyat yapıldı ve kaynaştı. Psikolojik olarak destek veren arkadaşımızda var, aynı zamanda Kadın platformu olarak da sürekli kendisiyle ilgileniyoruz” şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER