Perşembe, Mayıs 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiBerkin Elvan Ölümünün 6. Yılında Adalet Arayışıyla Anılıyor

Berkin Elvan Ölümünün 6. Yılında Adalet Arayışıyla Anılıyor

Berkin Elvan gezi eylemlerinde polisin attığı biber gazı fişeğinin başına isabet etmesi sonucu 269 gün boyunca yoğun bakımda kalmış daha sonra hayatını kaybetmişti. Ölümünün 6. yılında anılan Berkin Elvan’ın ailesinin adalet arayışı devam ediyor.

Berkin Elvan Ölümünün 6. Yılında Adalet Arayışıyla Anılıyor

Kardeşimi Öldüren Katil Van’da Halen Görevde

Yıllardır adalet bekldiklerini ifade eden Abla Gamze Elvan “Hayat sadece Berkin’i çalmadı bizden. Benim ve ortanca kardeşimiz Özge’nin de çocukluğunu çaldılar. Kardeşimi öldüren katil Van’da halen görevde. O polise ‘Berkin’i vur’ diyen kişi halen görevde. Vuran kişi de, talimat veren de faildir. O adam şu an çocuğunu seviyor. Benim annemin ise kolları boş.”

“Polis Hedef Alarak Çocuğumu Vurdu”

Mücadeleyi sürdüreceklerini dile getiren Baba Sami Elvan “Polis hedef alarak çocuğumu vurdu. Görüntüler ortadayken dosyada devlet eliyle delil karartılmak isteniyor. Bu dosyanın üzerinde bir el olduğu zaten çok belli. Uğur Kaymaz’ın, Ceylan Önkol’un katilleri yargılansaydı bugün belki benim oğlum yaşıyor olacaktı. Bizler, çocuklar ölmesin, Berkin’ler yaşasın diye mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz”.

Berkin Elvan bugün saat 14.00’te Feriköy’deki mezarı başında anılacak. Bir sonraki duruşma 18 Mart’ta Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde görülecek.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER