Pazar, Mayıs 5, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel“Bilinmeyenleri İle Mustafa Kemal Atatürk”

“Bilinmeyenleri İle Mustafa Kemal Atatürk”

İskenderun Sarı Zeybek Gazetesi’nin imtiyaz sahibi gazeteci-yazar Nevzat Kurt “Bilinmeyenleriyle Mustafa Kemal Atatürk” kitabının 2. cildini 30 Ağustos’ta piyasaya çıkardı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün görülmemiş fotoğrafları ve gündeme az gelmiş anılarından oluşan kitap dizisinin ikincisini okuyucularıyla buluşturan Nevzat Kurt şunları söyledi :
“Bilinmeyenleri ile Mustafa Kemal Atatürk” kitap serimizin 2. cildi 30 Ağustos günü raflardaki yerini aldı. İlk cildimize gösterine yoğun ilgi bizleri son derece memnun etti. Toplam on kitap olarak çıkarmayı planladığımız serimizin 2. cildi yayımlanmasında yardımlarını ve desteklerini esirgemeyen gerçek Atatürkçü, lâik ve cumhuriyet aşığı olan tüm dostlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunarım.”
Kitabımın 2. cildinin önsözünü ilk cildimizde olduğu gibi Anayasa Mahkemesi eski başkanı Yekta Güngör Özden yazdı.
Özden yazdığı önsözde özetle şu ifadelerde bulundu :
“Ülkemizin alacakaranlık ortamında Atatürk aydınlığının kazanımlarının anımsayıp değerlerini bilmek ve bunları koruyup geliştirerek güçlendirmek her yurtseverin önde gelen görevidir. Sayın Nevzat Kurt ve Selvi Köksal’ın bu yöndeki çabaları beğeni toplayan ürünlerde kitaplıklarımızı zenginleştirmek ile kalmayıp duygu ve düşünce gücümüzü de kamçılamaktadır.
Atatürk’ün değerini bilmek, O’nu anlamakla başlar. O’nu anlamak, Türkiye’nin, Türk Ulusu’nun, Türkiye Cumhuriyeti’yle yaşamsal ilkelerinin değerini bilmek, onlara yaraşır olmaktır. Albümdeki görünümleriyle O’nun yanındaymış, O canlıymış gibi yaşamının özelliklerini, güzelliklerini izleyerek O’nu örnek almak, O’nunla övünmek mutluluk verici bir olgudur.
Az görülmüş fotoğrafları, ilginç öngörüleriyle Atatürk’le birlikte olmak, çağlar boyu anlamını yitirmeyecek, daha değerli kılacak sözlerini O’nunla konuşuyormuş gibi okumak, güveninizi ve gücümüzü artırmaktadır. İlk baskıdaki önsözümüzü yineleyerek ikinci kitabı ve sonrakileri yararlarıyla karşılamak umudu ve dileğiyle ilgilenenlere saygı sunarak yapıcıları kutluyorum.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER