Cumartesi, Nisan 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaKırıkhanBin Kişiye Aşure Dağıtıldı

Bin Kişiye Aşure Dağıtıldı

 Kırıkhan Müftülüğü tarafından Muharrem ayı dolayısıyla bin kişiye aşure dağıtıldı.

Muharrem ayı vesilesiyle Kırıkhan ilçe Müftülüğü tarafından vatandaşlara aşure ikram edilirken, Kırıkhan Müftüsü Ahmet Sevinç  muharrem Ayı vesilesi ile Kasrı Arifan Cami önünde düzenlenen etkinlikte, vatandaşlara aşure ikramında bulunduklarını söyledi.

Allah’ın bir çok duayı aşure gününde kabul ettiğini vurgulayan müftü Ahmet Sevinç “Muharrem ayı dolayısıyla yapılan aşurelerin, tarihte yaşanan acıların unutulması, birlik beraberliğin pekiştirilmesi, dostluk ve kardeşliğe vesile olması açısından fırsattır. Muharrem ayı ve bu ayın 10. Günü olan Aşure, tarih boyunca Müslüman toplumlar açısından ayrı bir önem taşımaktadır. Muharrem ayı, aynı zamanda Hz. Peygamber’in torunu Hz. Hüseyin’in ve çoğu Ehl-i Beyt mensubu 70′den fazla insanın siyasi ihtiraslar uğruna Kerbelâ’ da şehit edilmesi nedeniyle Müslümanların ortak hafızasında büyük bir acının tarihidir.” şeklinde konuştu.

vatandaşların ilgisinden mutlu olduğunu dile getiren Kırıkhan ilçe Müftüsü Ahmet Sevinç, “Muharrem ayı vesilesiyle; Hicri yeni yılınızı bütün Rûh-u Cân’la tebrik ediyor, günahlardan hicrete vesile olmasına, yaşanabilecek tüm acıların bertaraf olmasına,  ve ülkemiz ve toplumumuz için rahmet ve berekete vesile olmasına, ağız tadıyla Muharrem ve Aşurayı idrake nail olmaya Rabbimizin bizleri muktedir kılmasını niyaz ediyor, Allah’tan; Birliğimizin ve dirliğimizin bozulmasına fırsat vermemesi temennisiyle sağlık ve esenlikler diliyorum.” diye konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER