Salı, Mayıs 14, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiBir çok ülkede Türkiyeli işçilerin  Bizi kurtarın sesleri yükseliyor

Bir çok ülkede Türkiyeli işçilerin  Bizi kurtarın sesleri yükseliyor

 

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, TBMM’de yaptığı konuşmasında, Bir çok ülkeden Türkiyeli işçilerin sesleri yükseliyor, fakat bu işçilerden hiç kimsenin haberi yok dedi. Suudi Arabistan başta olmak üzere, yurt dışındaki Türkiyeli işçilerin zor durumda olduklarını bildiren Hatimoğulları, acilen yurda getirilmelerini istedi.

Bir çok ülkede Türkiyeli işçilerin  Bizi kurtarın sesleri yükseliyor

 

Hatay’da ve Adana’da işçiler için halihazırda var olan isdihdam alanlarının olmadığına vurgu yapan Hatimoğulları, “Türkiye’de yaşayan Arap nüfusunun önemli bir bölümü Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde yaşamlarını idame ettirmek, ailelerinin geçimini sağlamak için işe giderler.Fakat bu işçilerden hiç kimsenin haberi yoktur, bu ülkenin haberi yoktur bu işçilerden; ta ki şu an 128 işçi kardeşimiz Covid-19’a yakalanana kadar” dedi.

‘Türkiye’ye getirilmesi beklenen üç cenaze var’

128 yurttaşımız şu an Türkiye’ye gelmeyi bekliyor diyen Hatimoğulları, “Hayatını kaybeden Umut Arpacı’nın yaklaşık üç haftadır Suudi Arabistan’da cenaze bekletiliyor, Türkiye’ye getirilemiyor- Kerim İntizamoğlu, Mehmet Oduncu; yani, şu anda Türkiye’ye getirilmesi beklenen 3 cenaze var ve bununla ilgili hiçbir girişim yapılmıyor. Zeynel Nehir ve Mithat Sürmeli ise oldukça ağır hastalar” dedi.

’15-16 Haziran işçi direnişini selamlıyorum’

15-16 Haziran büyük işçi direnişinin 50’nci yıl dönümünü hatırlatan Hatimoğulları, “İşçinin emeğini yok sayan, daha çok kâr elde etmek dışında hiçbir amacı olmayan, işçinin canına kıyan, sermayeyi ve muhamisi olan iktidara karşı işçiler, elli sene önce 15-16 Haziranda büyük tarihî bir direnişe imza atmışlardır. Ben buradan 15-16 Haziran işçi direnişini selamlıyorum” dedi.

“İktidar bir yandan ‘Evde kal’ dedi, bir yandan ‘Sen üret’ dedi”

Cumhurbaşkanı’nın gündeme getirdiği “istihdam paketi”ne vurgu yapan Hatimoğulları, İktidar, bir yandan “Evde kal.” dedi, bir yandan işçiyi üretime gönderdi. “Sen üret.” dedi, çünkü senin canının bir kıymeti, bir önemi yok ve şu günlerde Cumhurbaşkanı “istihdam paketi”, “tamamlayıcı emeklilik” diyerek işçinin kıdem tazminatına bir kez daha göz dikmiştir. İşverenin işçiyi işten çıkarmasının önünü açan, bu bariyeri ortadan kaldıran ve işçiyi savunmasız bırakan, haklarını gasbeden bu hukuk dışılığın, vicdansızlığın asla bu Meclisten geçmemesi gerekiyor. Sermayenin sömürü çarkları büyüdükçe, tek adam rejiminin kılıcı bilendikçe, baskıcı rejimin zulmü arttıkça, darbe üstüne darbe yaptıkça, demokrasi, hukuk, insan hakları ayaklar altına alındıkça, çeşitli provokasyonlarla toplumu ve muhalefeti dizayn etmeye çalıştıkça ömrünüzü uzattığınızı sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Mazlumların, ezilenlerin ve sömürülenlerin burada bu Mecliste bulunan siyasi partilere rağmen tabanda nasıl mayalandığını eminim sizler de görüyorsunuz ve bu maya ki bu toplumu bu zulüm cenderesinden kurtaracak, sizlerden kurtaracak” ifadelerini kullandı.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER